Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Traian Băsescu insistă: ”Dacă oamenii ăia cunoșteau legile, ar fi acționat prompt”

Sunday, 28 July 2019, 22:15 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu, fostul președinte al României, este de părere că instituțiile statului au avut toată acoperirea legală pentru a interveni în cazul cutremurătoarei crime de la Caracal și acuză de necunoașterea legii în această speță.

”Instituțiile statului au avut toată acoperirea legală, prin prevederile din art 27, să intre noaptea. Care din articole i-au împiedicat să-și facă treaba?”, a întrebat Traian Băsescu în direct la Realitatea TV.

Referitor la referendumul despre care a vorbit premierul, fostul președinte a declarat că are valoare politică, dar valoare practică nu.

”Doamna Dăncilă a făcut un comitet tehnic și domnul președinte cere revenirea la legi, avem o mare problemă, necunoașterea legilor. Dacă oamenii ăia cunoșteau legile, ar fi acționat prompt.

Admitem că STS nu a dat informații precise, el preia de la operatorii de telefonie, dar de ce polițistul nu a cerut asistență în ministerul lui?

Cred că sunt niște lucruri care sunt și de coordonare și de nivelul de pregătire legislativă.

Și în constituție, și în codul de procedură penală scrie ”în situație de pericol iminent”, a mai spus fostul șef de stat.

Cât despre protocoale, Traian Băsescu a declarat: ”Categoric, e nevoie de cooperare, nu spune nimeni că nu sunt bune protocoalele. Nu au decât să facă protocoale, respectând legile și să le facă publice”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL