Traian Băsescu: ”Nu mi-aș dori ca unul ca Barna să ne fie președinte!”

Sunday, 25 August 2019, 18:08, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul președinte al României Traian Băsescu a făcut analiza candidaților în direct, prin telefon, la Realitatea TV. Acesta își susține candidatul la prezidențiale, pe Theodor Paleologu, despre care spune că este o personalitate valoroasă, și îi atacă pe adversari, pe Viorica Dăncilă și pe Dan Barna.

Adaugă părerea ta

Traian Băsescu este de părere că Theodor Paleologu se va descurca ușor la dezbaterile din campanie cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD și cu Dan Barna, cel al Alianței USR-PLUS.

Dacă despre Dăncilă spune că îi va lua hârtiile din față, cu Barna va discuta în ideologii.

”Paleologu este un crestin-democrat, un om care prin educație are valori creștine, va merge pe susținerea valorilor creștine. Theodor Paleologu nu și-a făcut studile la Caracal sau în vreo comună cu universitate privată, e absolvent de Sorbona, facultatea de filosofie și e un om care gândește, ceea ce este foarte important în aceste zile când avem numai mediocrități în vârful statului”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Întrebat ce discurs ar putea să-l încurce pe Theodor Paleologu în campanie cu adversarii politici, Traian Băsescu a declarat: ”Cu doamna Dăncilă e simplu, la discuția dintre ei doi o să-i ia hârtiile din față, iar cu Barna, acesta e un candidat care promovând neo-marxismul este o belea pentru România, nu mi-aș dori ca unul ca Barna să ne fie președinte”, a mai spus Traian Băsescu.

Acesta i-a făcut un portret candidatului PMP la prezidențiale, spunând despre el că cel mai valoros intelectual care participă la alegerile din acest an.

”L-aș creiona pe Paleologu ca fiind cel mai valoros intelectual care participă la alegerile din acest an, ceilalți vor fi niște candidați de partid, el nu e un practicant al politicii de partid, ci e mereu desupra, că vrea să fie un președinte liber de obligații politice pentru a putea să-și facă menirea de președinte pentru a scădea tensiunea din societatea românească”, consideră Traian Băsescu.