Tăriceanu apelează la Iohannis în scandalul momentului! Ce îi cere în mod expres președintelui

Wednesday, 11 September 2019, 20:19 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul ALDE îi explică președintelui că în şedinta Biroului Politic Central al ALDE s-a hotărât, cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare.

"Am văzut în spatiul public anuntul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

În şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covărşitoare (83 voturi pentru şi 2 abtineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luati în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constitutie", i-a scris Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL