Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se iau măsuri pentru sistemul 112. Dar nu de acum :)

Sunday, 28 July 2019, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Raed Arafat a anunțat o ordonanță de urgență prin care să fie implementată metoda care să permită localizarea apelurilor prin 112.

Modernizarea întregului serviciu ar urma să dureze doi ani așa că, până atunci, șeful DSU face un apel către oameni: să descarce aplicația "Apel 112", chiar dacă nu e sută la sută sigură.

Citește și: STS a răspuns solicitării realitatea.net! Iată orele și minutele la care Alexandra Măceșanu a fost reapelată de 9 ori

Mult așteptata modernizare a sistemului 112 se face abia după tragedia care a îngrozit o țară întreagă. Până în luna septembrie ar urma să fie adoptată o ordonanță de urgență, prin care să se implementeze sistemul AML, de localizare a apelurilor date la 112.

Se va modifica și actuala legislație. Iar cartelele prepay ar putea fi cumpărate pe viitor doar cu buletinul, a declarat Raed Arafat.

"Cartelele neidentificabile ingreuneaza in unele apeluri de urgenta realizarea unei corelari sau identificarea persoanei care apeleaza sau a telefonului si care poate sa fie corelat cu o adresa, cu un numar de buletin, care sa ne permita sa stim cine este persoana sau al cui este telefonul care este folosit", a spus Arafat.

Până când se va implementa sistemul, Arafat îi sfătuiește pe oameni să-și instaleze aplicația STS, "Apel 112": "Pe termen scurt, exista deja o aplicatie a STS de care s-a vorbit si care trebuie sa fie promovata pentru prima faza, pana la implementarea unui alt sistem, care sa fie folosita in apeluri".

Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, Alexandra Măceșanu, a recunoscut astăzi că a ucis-o pe adolescentă, precum şi pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută din aprilie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL