Procurorul Alexandra Lăncrănjan, despre cercetarea disciplinară: ”Oficial, eu nu am primit nimic”

Tuesday, 10 September 2019, 19:26 Sursă: REALITATEA.NET

Inspecția Judiciară verifică dacă Alexandra Lăncrănjan este sau nu vinovată de abateri disciplinare pentru că asociația profesională din care face parte a publicat un comunicat de presă cu informații despre cazul de la Caracal, la scurt timp după izbucnirea scandalului. Potrivit inspectorilor, există suspiciuni că ar fi fost publicate informații inexacte sau confidențiale.

Procurorul Alexandra Lăncrănjan nu a primit nicio înștiințare privind cercetarea disciplinară de care este vizată și nu dorește să facă nicio declarație pe marginea acestui subiect, pentru moment.

”Oficial, eu nu am primit nimic așa că nu pot să comentez deocamdată”, a declarat Alexandra Lăncrănjan pentru Realitatea.NET.

Ulterior, aceasta a postat pe Facebook un mesaj voalat către inspectorii judiciari. ”Am aflat “oficial” din comunicatul de presă al Inspecției Judiciare de începerea cercetării disciplinare față de mine și colegii mei. Sper ca etapele următoare să le aflu, în mod legal, înainte de emiterea notelor de presă”.

Potrivit comunicatului Inspecției Judiciare, „inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de doamna procuror Lăncrănjan Carmen Alexandra din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura centrală, sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare (...) Inspectorii judiciari au reţinut că domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian şi domnul prim procuror Zăvoianu Cătălin Alexandru, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au gestionat în exercitarea atribuţiilor de serviciu date dintr-un dosar penal în curs de efectuare a urmăririi penale, respectiv activităţi desfăşurate nu numai de reprezentanţii Ministerului Public ci şi de alte autorităţi/instituţii ale statului ce au fost furnizate şi preluate în cadrul comunicatelor postate de AMASP şi procurorii Antonia Diaconu şi Alexandra Carmen Lăncrănjan.

În cuprinsul comunicărilor publice au fost identificate atât informaţii inexacte cât şi date confidenţiale: a) informaţii inexacte -aşa zisul anunţ al Poliţiei cu privire la lipsa de personal; -găsirea unui corp carbonizat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare din 26.07.2019 la domiciliul numitului D.Ghe.; -tehnica deficitară a D.O.S. „aceeaşi ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii trei ani”. b) informaţii confidenţiale -împrejurarea emiterii ordonanţei provizorii de interceptare şi localizare pentru două numere de telefon; -solicitarea şi emiterea unor mandate de percheziţie pentru trei locaţii; -vizionarea unor imagini ale unor camere de supraveghere private; -punerea în executare şi rezultatul celor trei percheziţii; -identificarea unui autoturism şi proprietarul acestuia; -efectuarea de verificări în zona de domiciliu al proprietarului autoturismului; -solicitarea şi obţinerea altor mandate de percheziţie domiciliară”.

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ