Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Madagascarului recidivează! A lansat un nou tratament-minune anti-COVID-19

Friday, 02 October 2020, 21:52 Sursă: realitatea.net, AFP

Autor: Ioana Stanescu

 

„Vom face capsulele produse din artemisia și ravintsara, plante locale malgașe, ale căror virtuți sunt recunoscute în întreaga lume”, a declarat Rajoelina la inaugurarea fabricii unde se produc aceste capsule.

„Putem schimba istoria prin natură, resurse naturale și know-how-ul malgaș”, a asigurat președintele malgaș.

La lansare, reprezentanta țării la OMS, Charlotte Faty Ndiaye, l-a felicitat pe președinte pentru că a condus „lupta împotriva acestei pandemii globale”.

„Cei care se luptă să înghită ceaiul (COVID Organics - n.red.) pot lua acum această capsulă CVO, care va fi vândută în întreaga lume", a spus președintele Madagascarului, vorbind la fabrica Pharmagalasy.

Potrivit statisticilor oficiale guvernamentale, 7 milioane de oameni au testat ceaiul de plante COVID Organics în Madagascar, dar până în prezent niciun studiu științific nu i-a dovedit eficiența.

Fabrica de lângă capitala Antananarivo poate produce până la 32.000 de capsule pe zi și are deja un stoc de 275 de milioane de capsule. Președintele Rajoelina nu a specificat când vor începe și vânzările, scrie AFP. Ceaiul de plante COVID Organics a fost trimis și în mai multe țări, în principal africane.

În mai, OMS a avertizat împotriva oricărei tentații de a promova poțiunea promovată de Andry Rajoelina fără teste științifice.

Madagascar a înregistrat până în prezent 16.493 de cazuri confirmate de COVID-19 și 232 de decese, raportate la o populație de 25 de milioane de locuitori.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL