Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Modul în care parchetele gestionează infracțiunile împotriva persoanei, în atenția Secției Speciale

Thursday, 01 August 2019, 16:26 Sursă: REALITATEA.NET

Victor Alistar şi Romeo Chelariu spun că la discuţii ar trebui să participe şi membrii de drept, anume procurorul general, dar şi ministrul Justiţiei, sub autoritatea căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea.

”Membrii aleși ai CSM, reprezentanți ai societății civile solicită domnului Vicepreședinte procuror Nicolae Solomon să convoace de urgență Secția pentru procurori a CSM pentru a discuta modul în care parchetele gestionează infracțiunile împotriva persoanei, la care să participe și membrii de drept, respectiv Procurorul General și Ministrul Justiției, sub autoritatea căruia procurorii își desfășoară activitatea.

Solicitarea vizează discutarea aspectelor de management și eficacitate în gestiunea funcțiilor judiciare, responsabilitățile și măsurile de urmat, astfel încât să se poată garanta efectiv siguranța cetățeanului printr-o conduită profesională ireproșabilă a lucrătorilor din cadrul parchetelor.

De asemenea, solicităm ca la ședință să fie invitate organizațiile neguvernamentale în domeniul apărării drepturilor omului, a victimelor infracțiunilor și cele pentru apărarea drepturilor copilului precum și reprezentanții mass-media acreditată, iar ședința să fie difuzată în direct pe pagina Consiliului.

Ne exprimăm speranța că discuțiile vor fi grevate de asumare a disfuncțiilor din sistem, astfel încât de la această asumare să se poată corecta ineficiența și ineficacitatea structurilor judiciare și că se vor evita abordările de dezvinovățire sau de indicare a unor piste false ca si cauze ale acestor disfuncții”, se arată într-un comunicat al CSM.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL