Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu: Nu vom vota decât un guvern condus de Alexandru Rafila. La ce funcție în Parlament ar putea candida liderul PSD

Tuesday, 08 December 2020, 23:22 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

„Trebuie să revenim în spiritul şi litera Constituţiei. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD şi sper din tot sufletul ca preşedintele să nu facă greşeala să invite PNL înainte. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitaţi ca partid câştigător, să nu mergem la aceste consultări”, a spus președintele PSD, la TVR.

Liderul social-democrat susține că ”perioada jignirilor a apus” și că este normal ca, în urma rezultatelor obținute, PSD să fie primul partid chemat la consultările de la Cotroceni. 
”Este posibil să iau o decizie cu colegii mei dacă nu suntem invitaţi ca şi partid câştigător, primul partid, să mergem cu propunerea noastră de prim-ministru, este posibil să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniilor şi a jignirilor a apus”, a declarat Ciolacu, adăugând că PSD va folosi, în acest context, ”toate pârghiile conferite de lege şi de Constituţie”.

Cât despre o posibilă colaborare cu PNL, liderul PSD a exclus-o din start și a anunțat că variantele pe care partidul său le vede posibile sunt cea a unui guvern minoritar sau de uniune națională. În ambele cazuri, premier ar trebui să fie Rafila. 
”Din punctul nostru de vedere, nu avem ce căuta într-o colaborare cu Partidul Naţional Liberal, deoarece ar fi o jignire faţă de români. Tocmai ce i-au sancţionat prin vot.
Pentru Partidul Social Democrat şi pentru mine personal există două variante. Amândouă sunt cu prim-ministrul Alexandru Rafila. Una este de guvern minoritar PSD şi un guvern de uniune naţională", a precizat el.

În ceea ce privește funcțiile de președinți din viitorul Legislativ, Ciolacu a precizat că, cel mai probabil, social-democrații vor avea candidați și la Senat, și la Camera Deputaților, printre care s-ar putea afla și el, dar că decizia va fi luată în Consiliul Politic Național al partidului. 

”E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat.
Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social-Democrat. S-a schimbat PSD-ul. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului trebuie să fie ori şef la Cameră, ori şef la Senat, ori premier ori candidatul la Preşedinţie. Gata. PSD s-a schimbat”, a susţinut liderul PSD. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL