Ionel Dancă avertizează: ”Intrarea în recesiune a Germaniei va fi o lovitură!”

Tuesday, 20 August 2019, 09:45, Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al PNL consideră că intrarea în recesiune a Germaniei va afecta serios țara noastră

Adaugă părerea ta

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, este de părere că Guvernul nu ar fi conștient de repercusiunile economice ale țării noastre în cazul în care Germania intră în recesiune.

Penelistul a remarcat, pe pagina sa de Facebook, faptul că ministrul Finanțelor este mai preocupat de zahărul din sucuri decât de problemele reale ale economiei.

”Bat clopotele de recesiune pentru Germania, cea mai mare economie din Uniunea Europeană și cel mai important partener comercial al României iar la noi bate un aer de vacanță prin Palatul Victoria după o rectificare bugetară care nu are nicio legătură cu realitățile economice pe care le trăim.

Preocupările ministrului de Finanțe sunt legate de cu totul alte chestiuni decât perspectivele economiei românești și au mai degrabă de-a face cu notele de plată achitate (presupun) la ore mici din noapte. Teodorovici încă nu știe dacă nota pentru consumațiile respective includea sau nu bacșișul chelnerilor și mai încearcă o dată să impună ca bacșisul să fie scris negru pe alb pe bonul de plată.

Și cum nici băuturi răcoritoare probabil nu prea servește, Teodorovici le-a pus gând rău și celor care consumă astfel de băuturi ieftine cu o nouă taxă pe conținutul de zahăr adăugat în sucuri. Domnule Teodorovici, să știți că nu de la zahărul din băuturile răcoritoare vă doare capul dimineața și că folosirea în exces a îndulcitorilor în orice produs alimentar este la fel de nocivă.

Iar în timp ce miniștrii iresponsabili din guvernul Dăncilă ignoră avertismentele unei crize economice în Europa, care ne va găsi cu o economie foarte vulnerabilă la șocurile externe, iată, este oficial, economia Germaniei ar putea să sufere o nouă contracție în acest trimestru și să intre tehnic în recesiune.

Fiind cel mai important comercial al României, cu o piață pentru mai mult de 20% din exporturile românești, intrarea în recesiune a Germaniei va fi o lovitură pentru contracte la export de 15 miliarde de Euro pe an din România iar guvernul Dăncilă arată că nici nu-i pasă și continuă să benchetuiască pe bani publici ultimele lor zile de guvernare”, a scris Ionel Dancă.