Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, judecat pentru rea-credinţă. Ce verdict primeşte azi

Tuesday, 12 September 2017, 08:05 Sursă: REALITATEA.NET

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul s-a aflat, până acum, în procedură de cameră preliminară, la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

Arhiepiscopul Tomisului va sesiza Curtea Europeană de Conturi pentru ca această instituţie să verifice dacă a fost încălcată legea europeană în legătură cu accesarea fondurilor europene, în dosarul în care Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, el solicitând la termenul de luni şi revocarea controlului judiciar. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 12 septembrie.

Curtea de Apel Constanţa a judecat, luni, primul termen după finalizarea camerei preliminare în dosarul în care Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene.

Apărătoarea Arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat jurnaliştilor, la finalul şedinţei de judecată, că va sesiza Curtea Europeană de Conturi pentru a verifica dacă a fost încălcată legislaţia în domeniul accesării de fonduri europene.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL