Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eugen Teodorovici admite: ”Nu poţi să ai la stat salarii mai mari decât în sectorul privat"

Sunday, 25 August 2019, 20:23 Sursă: REALITATEA.NET

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, admite că salariile la stat sunt prea mari și precizează că dacă 20 și ceva la sută dintre bugetarii din administrație vor fi concediați, treburile ”s-ar mișca mi bine”.

"Am spus-o de mult timp, undeva la 20 şi ceva la sută, cel puţin, (...) dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problemă în adminstrație", a precizat Eugen Teodorovici. În plus, a continuat ministrul Finanţelor Publice, dacă acel procentaj ar pleca, administraţia "s-ar mişca şi mai bine".

"După această declaraţie, vor începe, din nou, mulţi să fie nemulţumiţi. Dar este realitatea, nu trebuie să o ascundem", a adăugat ministrul de Finanţe.

El a admis că nu este normal ca salariile de la buget să fie mai mari decât cele de la privat.

"Salariile, într-adevăr, e o situaţie neplăcută şi trebuie întoarsă, inversată. Nu poţi să ai, într-adevăr, la stat salarii mai mari decât în sectorul privat".

Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nimeni nu te controlează sau nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.

Adică sunt acele valori foarte, aşa, puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar şi dacă vreţi, toată lumea în administraţie suntem nişte super-eroi. Dar lucrurile în spate se întâmplă exact invers", a declarat Eugen Teodorovici.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL