Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire uluitoare la Ierusalim. Ce au găsit în acest loc a uimit întreaga planetă

Thursday, 05 November 2015, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritatea pentru Antichități din Israel a declarat, marți, că noua descoperire este una "excepțională", potrivit bzi.ro.

Pe parcursul mai multor decenii de săpături și cercetări arheologice au fost formulate numeroase teorii despre locul în care se află fortăreața. Anumiți cercetători erau de părere că ea se află pe locul în care în prezent se găsește Muntele Templului, iar alți experți înclinau să creadă că străvechea cetate se află pe locul în care astăzi se află cartierul evreiesc din Ierusalimul Vechi.

Eforturile de gasire a vechii cetati Acra au fost cu atat mai dificile cu cat regele Irod cel Mare a construit diverse cladiri deasupra micii fortarete din timpul dinastiei Hasmoneilor, din care aproape nimic nu a rezistat pana in zilele noastre.

Insa, in ultimele luni, sapaturile dintr-o parcare din Silwan, in exteriorul Ierusalimului Vechi, au permis descoperirea vestigiilor unei fortificatii, arme, obiecte din ceramica si monede din perioada hasmoneica. Au fost gasite si catapulte gravate cu semnul unor furci, emblema regelui Antioh al IV-lea.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL