Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum alegeți cele mai bune creme pentru plajă

Thursday, 28 May 2015, 10:51 Sursă: REALITATEA.NET

”Cremele cu factor de protecție trebuie utilizate la orice vârstă și în toată perioada luminoasă a anului. Persoanele cu ten deschis, ochi deschiși la culoare și care doar se înroșesc la soare fără să se bronzeze vor utiliza creme cu protecție maximală, adică 50+, la care se adaugă și protecția UVA”, explică medicul dermatolog Mihaela Leventer, citat de doctorulzilei.ro.

Cei care cumpără produse de fotoprotecție trebuie să aleagă mărci de la producători tradiționali de cosmetice pentru a fi siguri de calitate.

Produsele de farmacie sunt controlate din punctul de vedere al ingredientelor conținute și asigură o protecție de lumină eficientă. Se găsesc numeroase produse adaptate vârstei, tipului de piele (grasă, normală sau uscată), tipului de reactivitate cutanată (adică chiar și pentru piele intolerantă), produse cu protecție pe radiația UVA, mai greu de obținut.

Când alegeți o cremă de protecție urmăriți:

– să aibă un factor de protecție mai mare de 30;
– să protejeze atât de razele UVA, cât și de UVB;
– să fie rezistentă la apă;

Cum se aplică corect:

– Înainte cu 20 de minute de expunerea la soare, se aplică pe pielea uscată și curată în jur de o linguriță de cremă pe corp și jumătate pe față și gât;
– Crema se reaplică la fiecare două ore;
– Se recomandă creme speciale pentru buze, urechi și nas pentru extra protecție.

Indexul UV arată intensitatea radiației luminoase și este o modalitate simplă de avertizare a populației privind riscul și nevoia de fotoprotecție. De la index UV 3 trebuie începută utilizarea pălăriei, a ochelarilor de soare, a cremei de fotoprotecție. Index 10 înseamnă arsură și pericol maxim.

Pentru zona buzelor se găsesc creme sau stick-uri speciale care protejează de radiația luminoasa. Peste crema de fotoprotecție se poate aplica un ruj.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL