Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Consiliul Fiscal dezminte acuzațiile lui Ponta, privind plata salariilor câștigate în instanță

Wednesday, 03 December 2014, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Noi (Consiliul Fiscal - n.red.) nu am spus că nu vrem să se plătească acele obligații, sunt stabilite de justiție și trebuiau achitate în 2015, când erau programate", a spus Ionuț Dumitru, referitor la acuzațiile premierului Victor Ponta, făcute miercuri, la debutul ședinței de Guvern.
În ceea ce privește cea de-a treia rectificare bugetară, președintele CF a amintit că "legea ne dă dreptul doar la două (într-un an - n.red.) și că încalcă legea MFP, care nu permite o rectificare în decembrie, precum și multe alte articole".
Pe de altă parte, Ionuț Dumitru a susținut că trebuie să ținem minte că Executivul a motivat că ia această decizie, în contextul nerealizării cheltuielilor cu investițiile publice.
"Practic, Executivul încearcă să degreveze anul 2015, aducând o parte din cheltuielile, de atunci, în 2014, însă noi am atras atenția că nu ajută deficitul pentru anul viitor, care trebuie să ajungă la 1,4%, după standarde europene. Nu e ajutat decât foarte puțin de această decizie, însă realitatea e că noi nu am făcut investiții publice și, de aceea, avem excedent după zece luni", a punctat președintele Consiliului Fiscal, care consideră că s-au încălcat foarte multe reguli.
Astfel, Ionuț Dumitru este de parere că a treia rectificare bugetară nu era necesară, având în vedere că nu au existat schimbări importante, reiterând faptul că "neefectuarea investițiilor publice nu e de dorit".

 

Mai multe pe ziare.com.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL