Asociațiile înființate pentru Autostrada 8 vor o întâlnire cu Dăncilă când se va afla în Moldova

Tuesday, 13 August 2019, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Asociatiile pro-autostrada 8 vor o întâlnire cu premierul candidat la președinție, Viorica Dăncilă.

Reprezentanții asociațiilor civice care promovează construirea Autostrăzii A8/Unirii consideră că acest obiectiv strategic național și european este în pericol. De aceea continuă să-i chestioneze și să pună presiune pe oficialii responsabili de (ne)facerea acestei autostrăzi vitale pentru noi.

”Apel public pentru o întrevedere oficială cu doamna Vasilica Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Asociațiile civice care promovează construirea Autostrăzii A8/Unirii consideră că acest obiectiv strategic național și european este în pericol.

Doamnă Prim-Ministru,

Membrii asociațiilor civice din Moldova – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Moldova vrea Autostradă și Împreună pentru A8 – s-au întâlnit cu dumneavoastră la Palatul Victora, în ziua de 8 februarie 2019. Tema principală de interes era una binecunoscută: situația infrastructurii din regiunea noastră, în principal realizarea Autostrăzii A8/Unirii, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, pentru care există și o lege (291/2018), votată cu o largă majoritate de Parlamentul României.

În urmă cu trei săptămâni v-am adresat o scrisoare deschisă în legătură cu ignorarea acestei autostrăzi. Reamintim că această autostradă este vitală pentru regiunea noastră, pentru ieșirea din izolare, pentru dezvoltare și pentru crearea de locuri de muncă menite a-i menține acasă pe moldovenii care de ani buni sunt într-un adevărat exod spre alte zone ale României, dar mai ales spre Europa Occidentală.

V-am solicitat atunci o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiții de infrastructură.

Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veți fi prezentă la Iași, dorim să avem o întâlnire pe aceeași bază de colaborare. Credem că veți fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pof fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice și sociale care decurg de aici”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (Dorin Dobrincu), Moldova vrea Autostradă (Flaviu Manea) și Împreună pentru A8 (Ionel Apostol).


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri