Aşa se face cel mai bun porumb fierb. Trucul simplu pe care trebuie neapărat să îl încerci

Saturday, 30 June 2018, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

Porumbul fiert este pe placul multora dintre noi, dar, cu toate acestea, nu mulţi sunt cei care ştiu cum se fierbe corect porumbul. Tehnică este foarte simplă, iar rezultatul este delicios. Porumbul trebuie fiert rapid şi nu trebuie să fie lăsat să stea prea mult timp în apă fierbinte. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, ce are încă lăptişor în boabelor sale. Dacă este gătit în exces, porumbul se usucă repede.

Adaugă părerea ta

Ingrediente:

  • porumb proaspăt
  • unt
  • sare şi piper

Mod de preparare:

1. Alegeţi o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb pe care vreţi să o fierbeţi.

2. Adăugaţi apă astfel încât să acopere complet ştiuleţii şi lăsaţi pe foc până da într-un clocot. Unele persoane adaugă zahăr în apă pentru că porumbul să capete un gust mai bun, însă niciodată nu se adaugă sare, căci sarea întăreşte porumbul.

3. Adăugaţi porumbul şi acoperiţi oală cu un capac. Nu sunt necesare decât 4 sau 5 minute pentru că apă să dea din nou în clocot.

4. După ce apă a dat în clocot, scoateţi porumbul din apă. Porumbul este perfect gătit şi deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferinţele fiecăruia, unii preferând să lase porumbul la fiert chiar şi până la 10 minute.

5. Serviţi cu sare, piper şi unt.