Anunţ bombă de la IKEA. Suedezii vor să deschidă încă 8 magazine în România

Thursday, 29 October 2015, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În prezent, IKEA are un singur magazin pe plan local, în zona Băneasa din Capitală, iar în luna iunie a acestui an a cumpărat un teren în zona Theodor Pallady din Bucureşti pentru a construi unul nou.

"Credem că România este o o piaţă care va continua să se dezvolte economic la fel fel de bine ca până acum. Motiv pentru care nouă magazine IKEA reprezintă un prag fezabil, mai ales luând în considerare numărul de locuitori şi puterea de cumpărare, care, aşa cum arată şi rezultatele IKEA din ultimul an, a crescut", a spus Stefan Vanoverbeke, noul şef al IKEA România.

Acesta nu a precizat şi o dată la care va fi deschis cel de-al doilea magazin al suedezilor de pe plan local. Totuşi, el a menţionat că acesta va avea o suprafaţă mai mare decât cea a magazinului IKEA din Băneasa şi că presupune o investiţie de "zeci de milioane de euro", potriit Ziarului Financiar.

În luna iulie, 2015, producătorul suedez de mobilier a anunţat că a cumpărat 33.600 hectare de pădure în România, decizie care îi facilitează accesul la materie primă lemnoasă necesară în producția de mobilă. Suedezii spun că vor face toți pașii necesari pentru ca pădurile să fie administrate într-un mod sustenabil.

Prin această achiziție, România devine prima țară în care IKEA Group își va administra propriile operațiuni forestiere.

"IKEA Group a decis să investească în operațiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil și sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziția consumatorilor produse de calitate la prețuri accesibile. Investiția în păduri este și o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroși să anunțăm extinderea investiției noastre în activități forestiere în România, o țară importantă pentru producția noastră de piese de mobilier. Prin această achiziție, România devine prima țară în care IKEA Group își va administra propriile operațiuni forestiere și ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor", spune Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments, potrivit unui comunicat de presă citat de Capital.ro.

Proprietatea cumpărată este localizată în centrul și nord-estul României, cu o concentrare mai mică în nord-vest.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE