Anchetatorii au găsit alte oase în gropile din curtea lui Gheorghe Dincă. Verificările se reiau luni

Saturday, 24 August 2019, 09:27, Sursă: REALITATEA.NET

Anchetatorii au terminat de scanat și de verificat gropile controversate din curtea lui Gheorghe Dincă, de la Casa Groazei. Potrivit unor surse, au fost găsite oase, dar și dovezi că în aceste gropi a fost făcut focul de mai multe ori

Adaugă părerea ta

A fost prelungit mandatul de percheziții pentru locuinţa lui Gheorghe Dincă, iar anchetatorii vor scotoci în casă, începând de luni. De asemenea, s-a stabilit că NU există nereguli în ceea ce privește modul în care au fost analizate probele biologice la INML. Tot ieri, mai mulți polițiști implicați în cazul Caracal, au ajuns în fața anchetatorilor de la DIICOT, anunță Realitatea TV.

La o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, timp în care casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost percheziționate și de unde s-au strâns numeroase probe, unchiul fetei a cerut să se facă un control la Institutul Național de Medicină Legală din Capitală pentru că ar fi existat ,,scurgeri halucinante de informaţii false" în spațiul public.

Corpul de control a verificat procedurile interne, registrele și buletinele de analiză și a arătat, pe etape, ce s-a întâmplat cu osemintele expertizate de medicii de la inml. De exemplu, primul lot de probe cu oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă a ajuns la medicii legiști în data de 27 iulie, iar al doilea lot cu oasele găsite în pădurea de lângă Caracal a ajuns la Institut în data de 6 august.

În urma cercetărilor, raportul arată că INML a respectat cu stricteţe toate procedurile privind acest caz, deci nu s-a constatat nicio neregulă. Familia Alexandrei a primit raportul de la Ministerul Sănătății.

Între timp avocatul familiei Luizei Melencu face declarații șocante. Tonel Pop susține că rudele lui Dincă ar fi mințit la audieri.

”Mint in ultimul hal! S-au contrazis toți membrii familiei între ei și s-a contrazis inclusiv fiecare în parte în propria declarație. Au fost prinși cu minciuna.

Soția lui Dincă vis a vis de prezența acesteia la locuința lui Dincă, care, din punctul nostru de cvedere s-a suprapus cu partea aceasta activitatea infracțională a lui, a deteriorat probe.
Eu bănuiesc că știau ce făcea el și în mod evident sunt lucruri pe care le știu, dar le neagă și nu neaparat să-l apere pe Dincă, ci ca să se apere pe ei.
Din punctul meu de vedere este o anumită relație de complicitate care trebuie verificată”, a declarat Tonel Pop.
Avocatul a mai spus și că trebuie să se stabilească dacă soția celui care a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra și Luiza a distrus probe voit sau din greșeală.