Anca Alexandrescu, apropiata lui Dragnea, revocată din Consiliul de Administrație al ROMAERO

Thursday, 22 August 2019, 16:33, Sursă: REALITATEA.NET

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la ROMAERO nu i-a prelungit mandatul de administrator Ancăi Alexandrescu

Adaugă părerea ta

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea și, ulterior, a premierului Viorica Dăncilă, a fost revocată din consiliul de administrație al companiei aerospațiale și de apărare ROMAERO, potrivit B1TV.

Cel care a decis revocarea a fost acționarul majoritar al companiei - Ministerul Economiei.

Deocamdată, nu se cunosc motivele oficiale pentru care Anca Alexandrescu nu a rămas administrator la ROMAERO.

Nu cunosc motivele, pentru că revocarea a venit de la Ministerul Economiei. Ea era un administrator propus de Ministerul Economiei, fiind foarte eficientă.

Doamnei Alexandrescu îi expira mandatul pe 2 septembrie, așa că putem chiar spune că practic nu e revocare, a fost propus alt administrator. S-au revocat toți patru și au fost realeși trei plus unul diferit. Conform legii au mandate de câteva luni, așa sunt mandatele de administrator din partea Ministerului Economiei”, a declarat pentru B1.ro Ștefan Paraschiv, președintele consiliului de administrație al Romaero.

Potrivit sursei citate, în locul Ancăi Alexandrescu a fost numit în consiliul de administrație Constantin Ion Tudose, președintele organizației ALDE din Mihăilești, Giurgiu.

Revocarea vine la trei luni după ce Viorica Dăncilă a decis să renunțe la serviciile Ancăi Alexandrescu, consilierul pe care Liviu Dragnea i l-a impus premierului.

Anca Alexandrescu a fost numită, în februarie 2018, de premierul Viorica Dăncilă în postul de consilier onorific, post neremunerat, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial și a plecat din funcție în luna mai 2019.