Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amintiri din armata israeliană cu Rina Idan, la un eveniment din Capitală

Saturday, 11 March 2017, 21:23 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit legii israeliene, fiecare fată care a împlinit 18 ani este obligată să se înroleze în Armată pentru doi ani. Doar câteva, însă, aleg să rămână. Eu am vrut să rămân, alături de alte câteva femei şi am petrecut 25 de ani în armată. 

A ajuns până la gradul de locotenent- colonel, şi, deşi nu a luptat pe front, a avut o misiune la fel de dificilă: a fost delegată să dea vestea familiilor că cei dragi au murit în luptă. 

Gândul care a "îmbărbătat-o" de fiecare dată era acela că ea trebuie să fie sprijinul părinţilor, soţiilor ori fraţilor care i-au pierdut pe cei dragi. În ciuda momentelor dificile, Rina povesteşte că niciodată nu a vrut să renunţe. Mai ales, că rolul ei şi al celorlalte femei din armată era unul extrem de important.

După două decenii şi jumătate s-a retras din armată şi a preluat conducerea unui ONG care ajută mii de copii cu boli rare şi dizabilităţi să beneficieze de tratamentele de care au atâta nevoie. 

Femeile antreprenor din România și Israel s-au întâlnit, la București. A fost pentru prima dată când o delegație de femei de afaceri din străinătate a vizitat România.  Evenimentul, Israeli Romanian Trade Delegation 2017, a fost organizat de Business Women Forum Romania (BWFR), cea mai mare asociație de antreprenoare din țara noastră.   

„Indiferent din ce parte a lumii sunt, femeile antreprenor se confruntă cu aceleași provocări.  De fapt, singura piedică ce stă în calea succesului lor este teama. Odată depășită, inteligența emoțională le face extrem de competitive. Aceasta este concluzia la care am ajuns în cadrul evenimentului nostru, ce marchează un moment istoric, fiind prima delegație de femei de afaceri care vizitează România. Am adus împreună antreprenoarele din România și Israel, pentru a-și îmbina know-how-ul și pentru a discuta noi oportunități de afaceri.”, a declarat Osnat Peled, fondator BWFR.

La eveniment a fost prezentă și  Excelenţa Sa, Doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti, care a declarat: “Să fii o femeie ambasador este o mare provocare, dar nu la fel de mare ca a fi o femeie de afaceri. Tocmai de aceea, eu le voi susține și sper ca în viitor acestea să fie într-un număr cât mai mare. Și, cine știe, poate la un moment dat o să devin și eu antreprenoare”.

Din Armată la un ONG care ajută persoane defavorizate

La eveniment participă și un colonel din armata Israelului care acum conduce un ONG cu mii de voluntari. Este vorba de Rina Idan, o femeie care timp de 25 de ani a servit armata Israelului. S-a retras acum 13 ani, să salveze ONG-ul care se confrunta cu un deficit de aproape 4 milioane de euro. Acum ajută peste o mie de copii care suferă de boli rare şi dizabilităţi să beneficieze de tratamentele pe care familiile lor nu și le permit. Asociația “Kav Lachayim” are acum o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.  

O altă prezență care le-a inspirat pe femeile antreprenor a fost Orly Avrahami, care face parte din bordul de conducere Eco-peace din Orientul Mijlociu și este CEO și fondator „A.A. Organizational and Community Development".  Este implicată în acțiuni ecologiste în Iordania, Palestina și Israel și este președinte al Israeli Business Women Forum.

Românca  Iuliana Tarnovețchi, unul dintre cei mai cunoscuți producători de film din țara noastră, cunoscută pentru filmul California Dreamin’ (Nesfârșit)  al lui Cristian Nemescu și pentru colaborări cu regizori precum Igor Cobileaski, a împărtășit din experiența ei femeilor prezente la eveniment. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL