Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alocarea fondurilor europene va fi condiționată de respectarea statului de drept. Acord de maximă importanță

Thursday, 05 November 2020, 14:12 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”We have a deal!”, a anunțat  Comisia pentru Control Bugetar a P.E. pe contul său de Twitter.

Informația a fost confirmată și de eurodeputatul finlandez Petri Sarvamaa (Grupul PPE), unul dintre raportorii P.E. în acest dosar.

”Parlamentul European şi preşedinţia germană a Consiliului UE au ajuns la un acord istoric pentru UE.
Am reuşit să obţinem condiţionarea fondurilor UE de respectarea statului de drept în ţările membre. Scopul nostru era un mecanism eficient, iar acum l-am îndeplinit”, a scris acesta.

La rândul său, europarlamentatul român Dacian Cioloș, liderul Renew Europe, a transmis că ”UE nu e un bancomat, ci o uniune de valori”.

”Credem cu tărie că este inacceptabil ca unele state UE să continue să folosească banii plătitorilor de taxe din UE pentru a-și impune propriul model iliberal și pentru a submina drepturi fundamentale ale cetățenilor europeni. Azi am făcut un mare pas abordarea acestei probleme. Uniunea Europeană nu este un bancomat, este o uniune de valori și de drepturi fundamentale, care trebuie apărată. Europa este în primul rând o Uniune de valori. Mecanismul statului de drept va clarifica acest lucru”, a spus Cioloș, într-un comunicat citat de euractiv.ro

La summitul din iulie, liderii europeni au decis constituirea unui fond de redresare de 750 de miliarde de euro și a unui buget multianual pentru perioada 2021-2017 al UE în valoare de 1.074 miliarde de euro.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL