"Fantoma albă", explicaţii la Parchet despre 10 august:Mi-am asumat riscul când mi-am condus oamenii

Thursday, 23 August 2018, 08:22, Sursă: REALITATEA.NET

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a fost audiat, joi, de procurori. Cătălin Paraschiv a fost citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Adaugă părerea ta

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, s-a prezentat, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul ce vizează violenţele de la protestul din 10 august.

„Nu dau eu declaraţii şi nici nu fac apologia schimbărilor la nivelul ministrului. (...) Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii fără niciun fel de problemă. Nu vreau să dau niciun interviu, sper că mă înţelegeţi şi pe mine. (...) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Dosarul violențelor de la protestul din 10 august ajunge la un alt nivel. După ce primul oficial, Speranța Cliseru a fost audiată ieri la Parchetul General, se așteaptă ca și alți oameni din conducere să fie chemați în fața procurorilor pentru a da explicații.

În plus, cei răniți la manifestația din Piața Victoriei continuă să depună plângeri penale.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost audiat miercuri la Parchet, legat de intervenția în forță a jandarmilor la protestul din Piața Victoriei, din 10 august. Prefectul a ieșit de la audieri după aproximativ 3 ore, iar la ieșire a precizat că are calitatea de martor și că a respectat legea.

Cliseru a fost ultima care a aflat de prezenţa sa în Piaţa Victoriei, în seara manifestaţiilor violente.

În prima declaraţie publică în scandalul intervenţiei în forţă a jandarmilor, prefectul Capitalei, cel care a semnat ordinul de evacuare, spune că nu a fost la locul manifestaţiei! Altceva declarau zilele trecute ministrul de Interne Carmen Dan şi comandantul intervenţiei, Laurenţiu Cazan.

Cum a ajuns "mineriada" Jandarmeriei din 10 august să fie SECRET de stat

Acțiunea în forță a Jandarmeriei de la protestul diasporei din 10 august a devenit "secret de stat". Este ultima decizie șocantă a Ministerului de Interne. "Acțiunea brutală a statului împotriva propriilor cetățeni este secret de stat doar în dictatură", acuză Opoziția.