PSD cere verificarea informațiilor privind ”finanțarea externă” a protestului din 10 august

 
Inquam Photos
Inquam Photos

Partidul Social Democrat cere instituțiilor statului să investigheze informațiile care ar confirma că protestul din 10 august a beneficiat de finanțare externă și a premeditat violențele. 

”PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale.

PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român.

Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România.

În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care inițiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în România”, anunță un comunicat al PSD.

Principali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au prezentat luni seară presupusele dovezi promise duminică de șeful PSD în sprijinul ideii că mitingul diasporei din 10 august ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară, scrie G4media.ro.

Luju.ro și Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, au prezentat o înregistrare video cu un bărbat cu fața ascunsă și vocea alterată, care susține că a fost membru al comunității #rezist și îl acuză pe protestatarul Cristian Dide că a vrut să provoace intenționat ciocniri cu jandarmii. Bărbatul nu prezintă nici o probă în favoarea acuzațiilor sale.

În replică, Dide a declarat, pentru G4Media.ro, că ”o mare parte din așa zisele dezvăluiri sunt niște minciuniu. (...) Singura parte pe care o putem defini ca adevărată din film este modul de acțiune al huliganilor așa cum este descris. Problema este că așa cum am spus mai sus, huliganii nu primeau ordin prin semnale de la goarnele din piață, ci prin stația de emisie recepție, chiar de la Carmen Dan," a declarat Dide.

Toate înregistrăirle au apărut la o zi după ce liderul PSD Liviu Dragnea a revenit în spaţiul public cu scneariul loviturii de stat din 10 august.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nae
12 Sep 02:38
As fi interesat sa stiu ce ''finantari externe'' sustin marea parte din gloata de bujetari care pierd vremea prin diverse institutii si ingreuneaza orice activitate prin incompententa si rea vointa ??? Din ce ''finantari externe'' sint platite doamnele de la protectia copilului din teleorman care lucreaza pentru diverse partide ? Si muuuuuulte alte ''finantari externe'' dubioase !!!
Răspunde
0 0
Mihai Florel
11 Sep 20:10
Interesant ar fi sa aflam cu ce bani a fost finanțat mitingul PSD. Doar nu o sa credem ca toți amărâții care au venit la București cu autocarele, au venit pe banii lor.
Răspunde
0 0
Nae
11 Sep 16:37
Mihai S ... bine ai zis - ... cit mai aveti o tara ! In numai 30 de ani, de la 24 de milioane s-a ajuns la 19 milioane !!!. Din 19 milioane, 5 milioane sint plecati din tara, posibil nu se vor mai intoarce cu toate ca inca mai trimit bani rudelor, asa ca ramin 14 milioane !!! 5 milioane de pensionari, 3 milioane de angajati la stat, 3 milioane angajati la privat, restul copii si multi, foarte multi, copii avortati (peste 30 de milioane) ! Guvernantii dezbina si demoleaza in continuare populatia in conditiile in care multi au averi ascunse in alte tari ! Vede cineva viitorul, cind populatia debusolata viseaza la bani nemunciti, e inraita si dezbinata, traiesc doar de pe azi pe miine si se viseaza mai prosperi decit occidentalii sau americanii la un loc ??? S-au adunat blestemele copiilor exterminati, s-au adunat blestemele celor pe care comunistii si comunistoizii iau strivit continuu !
Răspunde
0 0
Mihai S
11 Sep 15:18
Dupa o luna de zile se incearca inscenarea prin care autori violentelor de la 10 august (Dragnea & co) sa fie absolviti de raspundere.
Cind va scapa tara de putregaiul acesta?
Poporul roman este ca si un pacient bolnav de cancer care refuza tratament.
Actionati romani atit timp cit mai aveti o tara!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?