Cozmin Gușă: "În PSD sunt doi oameni influenți care urmează agenda statului paralel"

 

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că Viorica Dăncilă este un om asistat de servicii, care a avut puterea de a-l ataca pe cel care, practic, a inventat-o, Liviu Dragnea. Totodată, consultantul politic l-a nominalizat și pe Marian Oprișan drept un pesedist care va urma agenda statului paralel.

"Este un plan subteran al serviciilor, prin care Viorica Dăncilă va deveni lider al PSD și, totodată candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Evenimentul de astăzi, pentru mine, este mult mai important decât ce s-a întâmplat la europarlamentare. Acolo eram lămurit, știam jocurile subterane, știam ce se întâmplă, știam cum predă Dragnea partidul, n-aveam nicio speanță că în ziua de după alegeri n-o să pățească nimic. El nu s-a uitat la exemplele altor oameni care au luptat cu statul paralel și care au stat la masă cu statul paralel, și care a doua zi au fost arestați de acasă. Dragnea, mult mai puțin pregătit decât cei pe care îi evoc, a crezut că e mai deștept. E, nu m-a mirat ce s-a întâmplat la europarlamentare, dar astăzi ce s-a întâmplat la PSD ne arată că proiectul este amplu și total.

Miercuri m-am întâlnit cu un important lider PSD. El m-a rugat să ne întâlnim să înțeleagă de la mine, ca fost secretar general al PSD și ca om de stânga, ce s-ar putea face pentru partid. Și am discutat mult. Printre altele, i-am spus că dacă partidul trece peste Cex-ul din iunie sunt tari. El mi-a spus că este în regulă, însă l-am atenționat că în PSD sunt cel puțin doi oameni, care sunt foarte bine pregătiți și foarte influenți, care vor urma agenda statului paralel, într-un mod mai direct, nici măcar mai discret, așa cum o făcea Dragnea. Iar aici i-am nominalizat pe Viorica Dăncilă și Marian Oprișan. Omul a făcut ochii mari, i-am explicat argumentele mele, parcursul din ultimile două luni al Vioricăi Dăncilă și cine și cum îl asistă pe Oprișan în aceste demersuri și care pot fi consecințele.

Sigur, și eu am crezut că oamenii și-au luat măsuri de reconstrucție a partidului, inclusiv au luat în calcul ieșirea de la guvernare, numai că astăzi s-a cetificat că planu-i altul. Planul este așa - iar ăsta este și motivul pentru care PSD și-a programat congresul așa de repede - ca moțiunea să se facă pe fugă, să nu treacă, să nu fie votată, cum ar veni, corespunzător, până înainte de congres, Viorica Vasilica să rămână prim-ministru, iar în baza acestei autorități de premier, Vasilica să devină pe 29 iunie atât președinte de partid, cât și candidat la alegerile prezidențiale. Toată graba pe care o vedeți și negocierile astea care nu există și faptul că nimeni din Opoziție nu se implică serios, certifică treaba asta. Eu îi cunosc lipsa de anvergură politică a Vasilicăi încă de când eram în PSD. I-am descoperit în plus, ceea ce nu știam, această nesimțire metalică de om asistat de oamenii din serviciile secrete, care n-a ezitat nicio secundă să îl distrugă, declarativ,  pe creatorul ei, Liviu Dragnea. În momentul acela mi-am dat seama că orice e posibili și l-am avertizat pe acel important lider PSD că li se va întâmpla asta.

Acum ei trec prin cea de-a doua etapă de distrugere a partidului, pentru că prima a fost girată de Liviu Dragnea, asistat total de către generalul Coldea, și când a preluat partidul și după ce l-a preluat. Un Dragnea care făcea pe smardoiul prin partid, dar de fapt era total dependent. Un Liviu care din punctul de vedere al serviciilor este maurul care și-a făcut datoria distrugând pe jumătate PSD, dacă nu chiar mai mult, și care poate să moară. Și a murit, pentru că e acolo unde e!

A doua etapă apare cu această Viorica Vasilica, care a început în urmă cu două luni, când am rămas perplex că Dragnea nu o admonestează, pentru că e creația lui! Însă, el știa că Viorica Vasilica este apărată și nu mai are ce să-i facă. Aici merită amintit un alt episod de-al Vioricăi Vasilica, cu consiliera sa, despre care am întrebat de ce o dă afară. Mi s-a povestit că cele două erau la o întâlnire oficială, iar consiliera s-a dus la baie, iar pe telefonul consilierei Viorica s-a uitat și a văzut că sunt niște mesaje de la o domnișoară foarte apropiată de Dragnea, în care aceasta întreba:”Vaca aia se mai ia de Liviu? Iar consliera răspundea – Las-o dracului de vacă că n-are atâta curaj”! Aceste mesaje mi-au fost confirmate de două persoane din PSD. Iar de aici s-a produs ruptura cu acea consilieră, pentru că așa era tratată Viorica Vasilica de la nivel de vârf, iar ăsta a fost un lucru care într-adevăr a întărâtat-o!

Moțiune de care vorbeam la început ar fi avut o singură șansă să treacă dacă din partea Pro România ar fi fost desemnat informal, că nu se putea formal, înaintea moțiunii, cineva ca Mihai Tudose. Nu cineva precum Sorin Câmpeanu, după cum sugerează Victor Ponta. Tudose era singurul care le putea da garanție unor pesediști să vină să voteze la moțiune, pentru că viitorul lor ar fi fost bun și cu altă guvernare. În lipsa acestei informări discrete, această moțiune nu poate să treacă, pentru că dacă va fi nominalizat cineva de la PSD, Sorin Câmpeanu sau alt om, pesediștii nu vor vota, iar atunci se va lua măsura, la acest CEx, ca ei să nu intre în sală. Unii dintre ei ar fi avut curajul să intre în sală, dacă unul de-al lor, precum Tudose, cu care nu s-au certat precum au făcut-o cu Ponta, ar fi reușit să formeze guvernul. Acesta este un scenariu, dacă nu se vor revolta câțiva din PSD, dar dacă n-au făcut-o atunci când și-au dat jos premierii, nu cred că o vor face acum.

Astfel, Viorica rămâne candidat la prezidențiale, care se poate clasa pe orice loc, adică 3,45%, iar finala se va juca între alții. Culmea e că cei din zona serviciilor îi prezintă lui Iohannis acest scenariu: ”domnul președinte, l-ați vrut pe Dragnea, dar nu mai puteam să-l ținem, că era prea mult, dar vi-o dăm pe Viorica! E mai ușor de învins decât Dragnea”! Dar nu e pentru cine se pregătește, domnule Iohannis, ci pentru cine se nimerește! Deci nu pentru Iohannis, ci pentru Cioloș, Dan Barna sau pentru Kovesi. Pentru că, în turul doi Iohannis nu poate să spere la voturile PSD, pentru că sunt publicuri incompatibile. Atât de mult a înjurat Iohannis PSD-ul, crezând c-o face bine, însă va face servicii celorlalți, încât publicul nu va putea să fie mânat de una precum Vasilica, care face un 7-8%, să meragă în turul doi să-l voteze pe Iohannis în locul altora. La un moment dat Florian Coldea vorbea de o Iudă care l-a trădat, iar acela e Iohannis, deci Coldea nu se va lăsa până nu se va răzbuna pe președinte", a explicat Cozmin Gușă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Statu paaralel
08 Jun 12:11
Kuzmine doar când ești beat vezi dublu sau paralel.
Răspunde
0 0
Florin
08 Jun 10:26
In afara serviciilor de informații, a statului paralel care este o mare tâmpenie și care doar când pronunți este ceva periculos pentru romanii care-mi au minimum de informații!
Sunt de acord, politicienii sunt ghidonați de servicii, dar pana la urma care este scopul lor, ca sunt plătiți din bani publici, nu sunt plătiți nici de șeful SRI sau de alta entitate de informații.
Dar ne întrebam , aceste servicii care dacă ne uitam mai bine au niște bugete de
Ți se face parul Măciuca, cu salarii mult, mult peste medie, nu dau exemple ca mi-e Rușine de imensa majoritate a romanilor!
Pana la urma care este scopul acestor informații indiferent pe ce lunie sunt, au datoria înscrisă in CONSTITUȚIA ROMÂNIEI SA APERE INTERESELE STATULUI ȘI A CETĂȚENILOR!!!
Restul sunt doar povesti și NU cred ca actualii lideri sunt ghidonați și in ce scopuri, ca sincer nu am înțeles!!!!
Dacă ne uitam la privatizari, ramuri șterse din economie, serviciile de informații ce SU făcut pentru ca este o vorba populară, suntem nu numai in găleata dar suntem ca o furnica strivită de bocancul Vestic care
Firesc dorește sa trăiască bine iar noi romanii sa trăiască prost!
NU O SA ASTEPT ACEST LUCRU N I C I O D A T A!!! NICIODATĂ SLUGI ȘI MARIONETE LA ACEȘTI INDIVIZI CARE SUB MASCA SĂRUTULUI SUNT NIȘTE INDIVIZI AȘA DE PARȘIVI !!!!! SCÂRBĂ MI SE FACE!!!!
Răspunde
0 0
George
08 Jun 09:19
Tot dobitoc PSDist ai rămas băi Guşă ai în cap numai stat paralel mare analist politic mai esti tu
Răspunde
0 0
Sint copii mici pe linga muscaleti
08 Jun 06:59
Poitica a fost subterană de când e lumea condusă de americani. 08 Jun 05:16
Răspunde
0 0
Tovarashe ...
08 Jun 06:58
Toate teoriile conspiratiilor au la baza FAPTELE PENALE ale politicienilor !!! CInd ai idioti care vor sa si fure si vor sa si fie luati exemplu atunci apar si teoriile. Lumea se mira, de ce e lasat, de ce e arestat, si alte prostii ! E simplul, orice structura care are la dispozitie politicieni murdari, compromisi, corupti le dau la cap si nu isi mai bat capul cu plevusca din jur ... nu poti sa arestezi si sa dai exemplu numai gen Fane Spoitoru cind ai pesti si mai mari in plasa ... in tari civilizate politicinii de meserie declara tot ce depaseste 1500 de euro cadou ca sa nu fie acuzati si sa fie taiati de la salar.
Răspunde
0 0
Supernam
08 Jun 06:21
culmea e ca fumigenele astea ieftine cu care vine Guşă îşi fac treaba
Răspunde
0 0
Poitica a fost subterană de când e lumea condusă de americani.
08 Jun 05:16
Un țăran a adus la vânzare un cal bătrân,si nu s-a sfiint să recunoscă asta,ca e slab,că nu are dinti ,ca nu are putere ,etc.De ce l-i mai dus ,l-a intrebat un gembas?Casă-l fac de râs !Asa va fi si cndidatura la presedentie ,unl slab ,ca sa fac pârtea cu lopta invingătorului.Ce partid !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?