Flutur: Candidatul PNL nu poate fi Obama chiar dacă stă la soare câteva săptămâni

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a afirmat, sâmbătă, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, rămâne un candidat fără şanse la Preşedinţie, iar liderul PSD Mircea Geoană se află într-o poziţie incertă din punct de vedere al susţinerii partidului.


Flutur le-a cerut militanţilor prezenţi la Şcoala de Vară a PD-L de la Costineşti să fie cât mai activi în campania pentru alegerile prezidenţiale, "să nu fie porţi nebătute şi uliţi neumblate", şi s-a declarat încrezător în şansele partidului de a se impune în faţa lui Mircea Geoană, susţinut de PSD. "Contracandidatul nostru este cel de la PSD. Se mai pune o întrebare pentru că eu vin din Moldova, iar la Iaşi Simirad anunţa altceva în legătură cu PSD. PSD-ul îl are pe domnul Geoană sau şi domnul Cozmâncă candidează prin domnul Oprescu?", a spus Flutur.

Cât despre Crin Antonescu, democrat-liberalul a apreciat că este lipsit de şanse în cursa prezidenţială. "Candidatul PNL rămâne fără şanse şi nu poate fi Obama chiar dacă ar sta la soare câteva săptămâni", a spus Flutur. 

Flutur a apreciat că o coaliţie cu o largă majoritate în Parlament se justifică doar atâta vreme cât se angajează la un amplu proces de reformă, PSD fiind obligat astfel să susţină acest demers. "O mare coaliţie se justifică doar pentru mari reforme. Altfel ce spun electoratului meu, cum justific această piruetă politică?", a spus demcorat-liberalul. El le-a cerut social-democraţilor să susţină reformele, în caz contrar riscând să fie scoşi de la guvernare. "Domnilor de la PSD, dacă aţi intrat în joc, trebuie să jucaţi. Dacă nu vă ţineţi de cuvânt, PD-L spune stop joc. Vreţi la guvernare, haideţi să munciţi. Vreţi în opoziţie, mergeţi şi vorbiţi", a adăugat Gheorghe Flutur.

El s-a declarat nemulţumit de faptul că PSD ar face opoziţie din interiorul guvernării. "Partenerii de la PSD au fost puţin vizibili la guvernare, dar au fost vizibili în opoziţia de la putere, pentru că avem două feluri de opoziţie: opoziţia din opoziţie şi opoziţia de la putere. PD-L are o obligaţie la fermitate. Am intrat pe o stradă cu sens unic, înapoi podul e rupt", a spus Flutur. "Strategia e să-ţi ţii aproape prietenii, dar şi mai aproape adversarii. Sigur, până într-o zi", a susţinut vicepreşedintele PD-L.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?