Cum se realizează și care este rostul cotelor la pariuri sportive online? (P)

 
Pariuri sportive
Pariuri sportive
Pariuri sportive Pariuri sportive Pariuri sportive

Primul lucru pe care îl învață începătorii într-ale pariurilor sunt cotele, lucru perfect normal dacă este să ne gândim că majoritatea celor care practică un joc de noroc sunt interesați în primul rând de câștig. Față de înțelegerea handicapurilor asiatice ajustabile, conceptul de cotă este rapid înțeles de orice nou jucător. Practic, este vorba despre un coeficient care îți multiplică miza la adăugarea fiecărei selecții pe un bilet de pariuri sportive online. Pentru a afla câștigul unui bilet, trebuie doar să înmulțești miza cu cotele – da, este atât de simplu.Cu toate acestea, o bună parte dintre începători se întreabă de ce pentru anumite tipuri de pariuri cu numai două posibilități anumiți operatori oferă cote de 1.90 pentru ambele variante, în loc de 2.00. O altă nedumerire o reprezintă oscilația cotelor, care câteodată efectiv le dau peste cap planurile multora. Vom răspunde la toate aceste întrebări în cele ce urmează.

Marja de câștig

Casele de pariuri sportive online nu își doresc ca tu să pierzi biletele jucate, contrar părerii multora. Acest lucru se datorează faptului că profitul operatorilor nu se bazează pe noroc și nu este niciodată lăsat în voia sorții. Marja de câștig sau Payout-ul este diferența de la 1.90 la 2.00 din exemplu anterior, care în cazul de față este de 5%. În piața pariurilor sportive, operatorii practică de regulă marje de câștig cuprinse între 88% și 97%, însă acestea variază în funcție de sport, competiție și tipul de pariu cu pricina.

Cine și cum stabilește cotele?

Cotele nu reflectă neapărat probabilitatea de câștig, deoarece acestea sunt ajustate de un trader (angajat al casei de pariuri sportive online, specializat în mișcarea cotelor). Misiunea trader-ului este să genereze pariuri pe toate rezultatele posibile, astfel încât operatorul să realizeze aproximativ același profit, indiferent de rezultatul final al partidei.

Cum poate însă specialistul să obțină un echilibru perfect la un meci care este destul de dezechilibrat? Simplu, înarmat cu statisticile și cunoștințele sale vizavi de utilizatorii agenției, anticipează felul în care vor paria aceștia în funcție de cotele lansate. În urma simulărilor efectuate, acesta stabilește cotele, cu gândul de a le oferi ocazia atât celor care mizează pe favoriți, cât și a celor care ar putea fi tentați să mizeze pe outsideri să parieze pe acest meci.

Mișcarea cotelor

De cele mai multe ori, fluctuația cotelor este generată exclusiv de mizele jucate de utilizatorii unei case de pariuri sportive online, însă în anumite cazuri, cotele sunt ajustate manual de trader. Cum se produce mișcarea? Simplu: sistemele automate ale agenției se activează în momentul în care se mizează mai mult într-o direcție, iar cotele pe care se pariază sunt diminuate și implicit, cele contrare cresc, tocmai pentru a-i încuraja pe alți pariori să parieze în direcția opusă, dată fiind valoarea mai mare a cotelor actualizate.

În cazurile în care un trader nu a estimat foarte bine direcția pieței și a stabilit în mod eronat cotele inițiale, acesta poate modifica manual cotele în momentul în care observă eroarea. De asemenea, specialistul poate să ajusteze cotele din mers în momentul în care apare o veste care schimbă percepția pariorilor vizavi de un anumit eveniment. Spre exemplu, să spunem că într-o semifinală de Liga Campionilor, Messi se accidentează cu două zile înainte de meci, iar vestea ajunge în presă.

Case de pariuri sportive online cu payout generos

Am extras aceste agenții de pariuri online de top de pe PariuriX.com, site-ul comunității pariorilor din România: Betano, Unibet, Sportingbet, Netbet și Betfair.

Bineînțeles, nu există o agenție despre care să se poată spune că este numărul unu, însă cheia succesului este tocmai posibilitatea unui parior de a juca la mai multe case de pariuri sportive online, tocmai pentru a putea juca de fiecare dată acolo unde se găsesc cele mai mari cote și pentru a putea profita de ofertele și facilitățile puse la dispoziție de fiecare operator.

Pentru a putea afla toate detaliile care te-ar putea interesa despre operatorii de top recomandați, care dețin licență definitivă cel puțin până în 2026, răsfoiește recenziile de pe site-ul celei mai mari și mai active comunități de la noi și de asemenea, forum-urile de discuții dedicate celor 5 agenții.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?