Combaterea ANTI-ȚIGĂNISMULUI! Cine nu respectă ar putea fi băgat la închisoare

 

Mai mulți deputați PSD și ai minorităților au depus un proiect de lege pentru prevenirea și combaterea ANTI-ȚIGĂNISMULUI. Proiectul prevede inclusiv pedepse cu închisoarea. 

Pe modelul legislației privind combatere altor manifestări de ură rasială, proiectul de lege prevede pedepse cu închisoare de la 3 la 10 ani pentru cei care promovează ”în public, idei sau doctrine antiţigăniste. Și distribuirea, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

Nu constituie infracțiune dacă doctinele sau simboluri atițigăniste sunt folosite în interesul artei, științei, cercetării, educației sau în scopul interesului public, se spune în proiectul de lege.

Inițiatorii și-au motivat demersul prin faptul că actuala legislație nu ar descuraja doctrinele și manifestările anti-rome. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Pe scurt ...
08 Sep 09:51
... e vorba de o lege anti-munca, anti-educatie, anti-respect, anti-civilzatie, anti-decenta, anti-bun sint, ...
Răspunde
0 0
borfasi
08 Sep 08:53
Intreceti masura rau magraonilor si cand s-or trezi romanii nu veti scapa de furia lor.Romanii rabda prea mult dar cand i-si dau seama de pericol sunt de neoprit ,tine-ti seama de asta!!!
Răspunde
0 0
transilvanius
08 Sep 07:23
antitiganismul te trimite la puscarie si antiromanismul in parlament
Răspunde
0 0
transilvanius
08 Sep 05:42
antiganismul te trimite la puscarie si antiromanismul in parlament
Răspunde
0 0
mihai
07 Sep 22:42
Dacă psd caută sprijinul altor minorități din romania, decât cea maghiară, pentru a rămâne la putere, nu mai rămâne decât o singură variantă.
Rromii vor limitarea libertății de exprimare, ca cea mai rapidă cale de a domina populația (deocamdată) majoritară.
Răspunde
0 0
BOYTHE - COICEA IOSIF
07 Sep 19:33
Oare, nu cumva se exagerează cu acest proiect de lege de combatere a anti-țigănismului? Eu personal nu urăsc populația de etnie romă, dar nu pot suporta manifestările lor violente și atudinea lor față de legile țării, care fac de rușine întreaga națiune română. Eu cred că, prevederea Constituției este extrem de clară în sensul că, nimeni nu este presus de lege”. Eu sunt perfect convis că, s-ar respecta legile țării cu fermitate, n-ar exista derapaje îîn conduita populației de etnie romă. Sunt convins, că și majoritatea covărșitoare a cetățenilor români și de altă etnie nu sunt rasiști, dar sunt combativi față de comportamentul lor civic. DECI, NU AVEM NEVOIE DE O ASEMENEA LEGE!!!
Răspunde
0 0
Csaba K.
07 Sep 19:10
Cand o sa li se zica asa cum se numesc pe tot mapamondul: TIGANI. Si atunci cand tiganii n-or sa mai ciordeasca si s-or duce sa dea cu sapa, daca alta meserie n-au inafara celei de shutz.
Răspunde
0 0
bican
07 Sep 19:07
cand vom fi toti la inchisoare cine va mai plati impozite sa aibe guvernul bani pentru ajutor social ?
se va imprumuta gunernul psd numai pentru ajutor social ??
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?