Noile modificări vizează diminuarea diferenței între prețul pieței și cel plafonat
Guvernul vrea să modifice sistemul de plafonare pentru consumul de electricitate și gaze. Ce se întâmplă cu tarifele după 1 aprilie?
Legislația de plafonare a prețurilor energiei electrice și gazelor ar urma să fie modificată substanțial, chiar de la 1 aprilie. Guvernul are în lucru un proiect de ordonanță de urgență, care încă nu este public și mai poate apărea modificări. În actuala formă, ordonanța ar prelungi perioada de plafonare a prețurilor cu încă un an.

Ultimele Stiri

Emisiune Realitatea.NET

România Suverană

Emisiune Realitatea.NET

Cu drag, despre România!

Emisiune Realitatea.NET

Culisele Statului Paralel

Emisiune Realitatea.NET

100%

Emisiune Realitatea.NET

Raport de ziGigi Becali
George Becali, declarații explozive despre torționarii lui Băsescu: "Nu se făcea nimic fără să știe el. El spunea "Da" sau "Nu"
Subiectul "Petrov" rămâne unul de actualitate, multe semne de întrebare existând sub numele de cod pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a folosit pentru a semna notele informative date Securității,  potrivit CNSAS. Omul de afaceri George Becali, care a fost trimis la pușcărie și a executat o pedepsă grea la Jilava și Poarta Alba, fiind umilit și intimidat și crezând în permanență că va fi grațiat, a vorbit, miercuri, despre acest subiect în cadrul emisiunii "România Suverană", de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Alexandra Păcuraru.

POLITICĂ


Editoriale


Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Voi merge din ianuarie printre oameni, pregătesc un platou mobil”
Astăzi este penultima emisiune pe care o moderez în prime time aici, la Realitatea PLUS. Vreau ca acest tronson greu sa va aducă si bucurii nu doar dezbateri grele, fac eforturi sa găsesc partea pozitivă din tot ce se întâmpla zi de zi la noi, subiecte pe care trebuie sa le discutam si nu sa le trecem cu vederea, dar direcția pe care mi-o doresc este clar spre soluționare, spre rezolvare, spre prosperitate, stabilitate, pace. Nu îmi plac razboaiele. Dar iată: suntem înconjurați de războaie- Rusia, Israel, Ucraina acum si Serbia fierbe.

Alexandra Păcuraru
Alexandra Păcuraru: „Să ne păstrăm inimile sus și credința tare! Crăciunul a fost o bucurie”
Hristos s-a născut, copii ai lui Dumnezeu, așa cum glăsuia Sfântul Nicolae Velimirovici! A venit iarăși Ziua Bună. Poporul numește „zi bună” toate zilele pe care le prăznuiește. Nașterea Domnului este însă mama tuturor celorlalte zile bune. Nașterea Domnului este prima zi bună creștinească, zi care – prin strălucirea sa – i-a luminat pe fiii lui Adam și a adus bucurie în sufletele lor; prima zi dulce din multele mii de zile amare ale lumii păgâne.

Alexandra Păcuraru, realizator România Suverană     /  Foto: Bogdan Chircan
Alexandra Păcuraru: Au trecut 34 de ani de la răsturnarea regimului Ceaușescu. Trăim în democrație, ne-am câștigat libertatea, dar ne-am pierdut Revoluția
Au trecut 34 de ani de la răsturnarea regimului Ceaușescu. Trăim în democrație, ne-am câștigat libertatea, dar ne-am pierdut Revoluția. Se poate însă să fi pierdut ceva ce n-am avut? De 34 de ani există încă o nelămurire în mintea și inima tuturor: Justiția nu s-a pronunțat, iar istoria se mai scrie încă. Pe 22 decembrie 1989, după amiază, Comitetul Central este ocupat de revoluționari, după fuga lui Nicolae Ceaușescu. Începe lupta pentru putere. Românii intră în reședința lui Ceaușescu. Pentru oamenii care înduraseră foamea și frigul, nu luxul pe care îl găsesc acolo este șocul suprem, ci alimentele pe care ei nu le văzuseră de ani de zile. Ceaușescu a fost singurul lider din lagărul comunist care a avut acces la împrumuturi de la FMI și Banca Mondială, de unde a luat bani ca să-și pună în aplicare politica de industrializare forțată. În anul 1981, România intră în incapacitate de plată, iar Ceaușescu decide plata integrală a datoriei externe. Ceaușescu nu a plătit datoria externă din buzunarul lui. Au plătit românii, cu prețul unor suferințe imense. 

Stiri Politice
Cristian Popescu Piedone / Foto: Inquam Photos
Piedone: Este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă la mai puțin de 48 de ore de când mi-am anunțat candidatura la Capitală
Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a reacționat după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit în conflict de interese. "Este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă de o asemenea manieră, fără ca mie să îmi fi fost comunicat în mod oficial raportul, iar asta se întâmplă la mai puțin de 48 de ore din momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei", a transmis, miercuri, Piedone.Stiri Economice

Stiri Actuale

Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana
Băsescu și-a salvat fiica de pușcărie: decizia controversată în dosarul Nana
Fiica fostului președinte Traian Băsescu a scăpat de toate acuzațiile din dosarul „Nana”, după ce Tribunalul din Călărași a dispus încetarea procesului penal. Imediat după această decizie a fost ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu. Procesul cu terenurile de la Nana a început în mai 2015. Potrivit procurorilor, funcționarii primăriei Nana din Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudiciat comuna cu peste trei milioane de lei. 

Nicusor Dan
Nicușor Dan anunță că va candida independent la Primăria Capitalei: Asta va fi bătălia
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că va candida independent la alegerile locale din 9 iunie, pentru un al doilea mandat la şefia PMB şi a adăugat că are, informal deocamdată, sprijinul mai multor partide de dreapta cum ar fi USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER şi speră ca această decizie să fie oficializată. „Eu am fost votat în 2020 de un public de dreapta, de la toate partidele de dreapta. Depinde de acest public să mă evalueze şi să mă voteze din nou sau nu. Aşa cum spun sondajele, avem un partid PSD care e la 30-35%, avem un primar în funcţie care e la 30-35%, cred că 36% în ultimul sondaj, Asta va fi bătălia”, a completat edilul general. 


Alimente
Care este cel mai sănătos aliment din lume. Românii îl mănâncă extrem de rar
Considerarea unui singur aliment ca fiind "cel mai sănătos din lume" este o simplificare excesivă, deoarece o dietă echilibrată și diversificată este fundamentală pentru sănătate. Cu toate acestea, anumite alimente sunt remarcabil de nutritive și aduc beneficii semnificative sănătății, fiind frecvent etichetate drept "superalimente". Printre acestea, fructele de acai, quinoa, spanacul, somonul sălbatic, și kale (varza kale) sunt adesea lăudate pentru densitatea lor nutritivă. Dar, dacă ar trebui să alegem un aliment care primește constant laude pentru beneficiile sale asupra sănătății, acesta ar putea fi broccoli.

Stiri din Justiție

Alina Gorghiu, despre demisiile procurorilor de la DNA Constanţa: Loialitatea nu trebuie să fie faţă de şefi, ci faţă de instituţie
Alina Gorghiu, despre demisiile procurorilor de la DNA Constanţa: Loialitatea nu trebuie să fie faţă de şefi, ci faţă de instituţie
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Cluj, că a discutat cu procurorul şef al DNA, în urma demisiei procurorilor din Constanţa, pentru a se sigura că nu există probleme în derularea activităţii. Ea a precizat că loialitatea unui procuror nu trebuie să fie faţă de şefi ci faţă de instituţie şi că vor depăşi şi această sincopă, adăugând că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine în tot sistemul judiciar.
Stiri despre Vreme

Stiri din Sport