Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pesta porcină se extinde, autorităţile nu mai fac faţă (VIDEO)

Thursday, 06 September 2018, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi porci au fost aruncați și apoi incinerați în apropierea unei căi ferate, iar autorităţile au aflat despre incident din presă.

Deocamdată nu se știe dacă animalele erau bolnave de pestă porcină africană sau nu. În județul Călărași sunt 20 de focare de pestă, unul dintre el chiar în municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit presei locale, proprietarii animalelor incinerate ar fi anunțat în urmă cu aproximativ două săptămâni Direcția Sanitar Veterinară că un porc a murit, dar nu ar fi venit nimeni în control. 

Oamenii susțin că au dus singuri animalul mort la veterinar. Ei spun că au avut câteva zeci de porci și că i-au vândut sau donat pe toți. 

Până la această oră, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Călărași nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere, potrivit Realitatea TV.

sursă video: Călărași News

În plină epidemie de pestă porcină fricană, problemele se țin lanț. În județul Mehedinți, polițiștii au interceptat un transport de porci în urma unui control banal. Este vorba de 40 de animale care fuseseră luate din județul Bihor, chiar dintr-un focar. Șoferul a fost amendat cu 600 de lei, iar animalele au fost sacrificate. 

Ce se întâmplă dacă mănânci carne de porc infectată cu pestă porcină?


Citeste totul despre:


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL