Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, acuzat de risipă

Wednesday, 07 October 2015, 09:12 Sursă: REALITATEA.NET

Eurodeputații au indicat că Schulz dispune de două mașini oficiale și că utilizează 35 de persoane, între care un redactor pentru discursuri, doi șoferi oficiali, patru consilieri pentru afaceri externe și un ușier în uniformă de gală care îl ajută să-și primească invitații și să pregătească toate evenimentele.

Potrivit eurodeputaților, o echipă de o asemenea amploare este ,,foarte contestabilă'' și oferă un exemplu rău într-o perioadă în care contribuabililor li se cere să strângă cureaua.

O sursă apropiată lui Schulz a replicat că biroul acestuia este mai mic decât cel al predecesorilor săi, iar cele două mașini sunt necesare pentru a asigura timpul de odihnă legal șoferilor.

Schulz nu este singura țintă a raportului, care a notat de asemenea că bugetul rectificat al PE era în deficit cu 3,5 milioane de euro și că 17,8 milioane de euro fuseseră cheltuite cu ocazia alegerilor europene din 2014, când rata de participare fusese foarte slabă.

El indică, de asemenea, că Premiul Lux — o recompensă cinematografică decernată de PE — a costat ,,modica'' sumă de 448.000 de euro și că bugetul pentru deplasări și delegații ale deputaților s-a ridicat la 5,7 milioane de euro, dintre care 493.000 euro doar pentru o vizită.

Comisia cere o ,,structură mai economică'' și amintește că un sfert dintre cetățenii europeni au o ,,imagine foarte negativă'' despre PE pe care îl consideră a fi prea cheltuitor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN