Prăbușirea leului, de neoprit. Un nou MAXIM istoric pentru euro la cursul BNR

Wednesday, 20 November 2019, 13:16, Sursă: Realitatea.net

Dezastrul din piața valutară continuă. Pentru a treia zi consecutiv, moneda euro atinge cel mai înalt nivel din istorie în fața leului, la cursul oficial al BNR.

Adaugă părerea ta

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,7776 lei/euro, în creștere cu 0,04 procente față de ieri.

Curs BNR. Este al treilea declin consecutiv al leului, care atinge un minim istoric după altul. Explozia monedei europene ridică probleme pentru toți românii cu credite în valută.

Curs BNR. Este cea mai ridicată valoare din istorie atinsă de euro în faţa leului, după ce luni moneda europeană a sărit pragul de 4,77 lei la cursul BNR. Acum cursul euro/leu se apropie vertiginos de 4.78 lei.

Curs BNR. Leul a pierdut teren miercuri și în fața dolarului american - cursul a urcat la valoarea de 4,3172 lei/dolari, dar și în fața francului elvețian: care s-a apreciat la valoarea 4,3546 lei.

 

 

Comentarii Existente
2019-11-20 13:23:27
Costel

Urinați pe Cuțu.

2019-11-20 13:34:36
Taranul Roman

Florin Catu impreuna cu Ludovic Intaiul au iesit cu saptamani inainte de motiunea de cenzura si au dat-o non-stop cu "dezastru", in ciuda tuturor statisticilor de la Banca Mondiala, FMI, Eurostat care aratau inversul (dar romanul e fie neinformat fie dezinformat, asa ca romanul pune botul la orice i se arata pe sticla). Apoi vine Catu si bate campii cu "gestiune dubla la Al Capone", samd. Apoi vine Turcan si zice "scuze, a fost o gluma, a fost o metafora". Cum reactioneaza piata? Simplu: piata nu are incredere in acest guvern total iresponsabil, care face afirmatii hazardante, din dorinta de a castiga electoral niste simpatii/procente. Piata ii vede ca pe niste ageamii, niste zarzavagii, niste bisnitari de Bucur-Obor care se joaca cu economia tarii. Piata zice "e cazul sa fugim de pe LEU, e cazul sa ne refugiem pe alte valute caci cu guvernul asta...niciodata nu se stie". Deci piata incepe sa-si vanda leii si sa-si cumpere euroi/dolari. Creste cererea de valuta, in timp ce creste oferta de lei. Sunt multi care vor sa scape de lei. Atunci leul se devalorizeaza, in timp ce valuta se scumpeste. Repeta acest ciclu cateva zile/saptamani si pierzi intr-o singura luna tot ce ai castigat in ultimul an. Deci bogatia acumulata de roman in ultimele 10 luni se duce pe apa sambetei cand leul se devalorizeaza, salariul se devalorizeaza, ratele in valuta se scumpesc. Si uite asa a muncit prostul de romanul 10luni degeaba, pt ca niste ageamii s-au jucat cu vorbele. Au facut si ei o gluma. A fost doar o metafora. Asa voi vota si eu duminica. Tot cu o metafora. Tot cu o gluma. Sa piarda si ei intr-o zi tot ce au acumulat intr-un an!

2019-11-20 16:26:19
Iulia mihai

Domnul Iohanis face cinste amaritilor de români ca a castigat primul scrutin

2019-11-20 16:36:06
Paine si circ in Romanica

Atentie mare la credite, Guvernul Bufonilor prabuseste intentionat leul. Au in plan pe tot parcursul lor la guvernare sa cante in cor Greaua Mostenire pentru ca vin alegerile locale si parlamentare. Asa considera nenorocitii ca trebuie actionat in ciuda celor spuse de Isarescu si organismele internationale de monitorizare.

Alte articole din: Ultimele Stiri