„Wakanda”, GAFA Departamentului american de Agricultură

Thursday, 19 December 2019, 17:01 Sursă: Facebook, nbcnews,com

Autor: Realitatea.NET

Americanii au făcut schimburi comerciale cu o țară imaginară Wakanda, în ultimele săptămâni. Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunțat miercuri că a înlăturat țara fictivă Wakanda de pe o listă online a statelor care au acorduri de liber schimb cu SUA. Produsele cumpărate de guvernul american din țara supereroilor Marvel erau măgari, catâri, cartofi, castane sau porcușori de Guineea. Ulterior, a revenit cu un mesaj amuzant în care a precizat că „relațiile cu Wakanda vor rămâne mereu strânse”.

 

Până  miercuri, Wakanda a apărut pe site-ul Departamentului de Agricultură din Statele Unite, pe o listă care mai cuprindea statele Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama și Peru, potrivit nbcnews.com. Gafa oficialilor americani a fost semnalată de Francis Tseng, de la organizația de cercetare Jain Family Institute, care a descoperit-o.

Imagine

Wakanda este de fapt o țară fictivă, situată în Africa Sub-Sahariană, creată de Stan Lee și Jack Kirby, părinții universului Marvel Comics. Prima sa apariție a fost în 1966, în ”Fantastic Four”, Watanka fiind casa supereroului Black Panther.

Ulterior, Watanka a mai apărut în producțiile ”Captain America: Civil War” (2016), ”Black Panther” (2018), ”Avengers: Infinity War” (2018) și ”Avengers: Endgame” (2019).   Francis Tseng, un inginer software din New York care căuta date cu privire la tarifele agricole practicate de Statele Unite pentru un program bursier pe care îl urmează, a observat primul includerea Wakandei pe lista de tarife oficială a Statelor Unite și a anunțat descoperirea pe 

„Am fost foarte confuz la început și mă gândeam că poate nu îmi amintesc bine numele țării din film și o confund cu altceva”, a declarat Tseng, potrivit nbcnews,com.

După ce lista a fost corectată, Tseng a scris pe Twitter: „Departamentul pentru Agricultură a înlăturat Wakanda de pe listă. Bănuiesc că acum suntem și cu ea într-un război comercial”.

Departamentul pentru Agricultură a recunoscut că Wakanda se afla de câteva săptămâni pe lista oficială a țărilor cu care SUA fac comerț. Potrivit acordului, americanii cumpărau din țara supereroilor Marvel, printre altele, măgari, catâri, bardoi, porci de Guineea, oi, capre, vite, rațe, cartofi, castane etc.

La o zi de la înlăturarea țării din lista schimburilor comerciale, Departamentul de Agricultură (USDA) a revenit cu un mesaj animat amuzant, însoțit de precizarea: „relațiile cu Wakanda vor rămâne mereu strânse #WakandaForever ”.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ