Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO. Covid-19. De ce trebuie să stăm acasă? Explicația Ministerului Sănătății

Monday, 23 March 2020, 20:35 Sursă: Realitatea.NET

Ministerul Sănătății explică printr-un calcul matematic motivul pentru care trebuie să stăm acasă în plină pandemie de coronavirus. Așadar, potrivit unui studiu, fiecare nou caz de coronavirus poate produce într-o lună alte 244. Pentru ca să înțelegem mai bine mesajul, Ministerul a publicat și un clip video.

”De ce trebuie să #stămacasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…

Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți.

‼️Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi”  transmite Ministerul Sănătății.

 

 
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-23 22:24:54
Marius

Alo București,Romania se aude ce măsuri a luat guvernul Orban ,ce mai așteptați ,sunteți cel mai slab guvern din EU ,

2020-03-23 23:30:06
Oamenii cumpara cit timp mai sint angajati ...

... sanatosi in magazine !!! Stiuta inconstienta proxenetilor veniti la caldurica situatia se va agrava iar proxenetii vor urla pe la spitale cu parintii internati sau decedati ...

2020-03-23 23:35:49
Sau marit salariile si au inceput viata buna !!!

Unii muncesc la negru ignorati de toata lumea si altii, pilosii, se plimba prin strainatate cu economiile facute din salariile mizerabile primite pentru competente deosebite !!!

Alte articole din: ACTUAL