Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viaţa unui copil valorează 10.000 de lei.Amenda-singura măsură luată la Spitalul din Curtea de Argeș

Wednesday, 06 May 2015, 21:07 Sursă: REALITATEA TV

Singura măsură definitivă luată, după ce medicii de la spitalul din Curtea de Argeş l-au tratat pe Andrei pentru gastroenterocolita, deşi acesta suferea de afecţiuni la plămâni şi inimă, a fost o amendă. Astfel, 10.000 de lei trebuie să plătească spitalul pentru moartea copilului.

"Colegiul medicilor s-a autosesizat şi este in derulare ancheta. La Colegiul medicilor durează mai mult. Cei doi medici sunt în continuare suspendaţi, iar spitalul am înţeles că are în ancheta lui trei medici , cei doi pediatri şi medicul de la CPU, care a primit copilul", a declarat directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru.

Directorul medical al Spitalului Municipal din Curtea de Argeş, instalat după iscarea scandalului, spune că ancheta internă va trebui reluată, după ce s-a constatat că prima s-a făcut superficial. Din dosar lipseau tocmai declaraţiile doctorilor implicaţi.

"Va trebui studiat traseul copilului, de la intrarea lui în spital până la momentul nefericit. Copilul a fost dus direct pe secţia de Pediatrie fără să fie văzut în urgenţă şi acolo s-a luat decizia internării lui", a spus directorul medical al Spitalului din Curtea de Argeş, Marian Hiru.

Directorul medical a mai precizat că personalul spitalului va face chetă pentru a plăti amenda, primită de la DSP, însă, în viziuna sa, este imorală o astfel de acţiune. El este de părere că doar vinovaţii trebuie să plătească.

"Sunt sigur că o să ne facem dreptate. Pentru liniştea noastră sufletească şi pentru alţi părinţi părinţi care au copii şi, Doamne fereşte, să nu fie bolnavi. Pe cei care au fost vinovaţi nu o să-i iert niciodată", a declarat tatăl copilului, Florin Turcu.

Copilul familiei Turcu a murit în breţele mamei sale, la doar 24 de ore de la internare. Medicii l-au diagnosticat cu o afecţiune digestivă fără să-i facă vreo analiză. Starea lui s-a agravat, însă medicii au refuzat să-l trasfere la alt spital.Medicul legist a concluzionat că acesta suferea de fapt de pneumonie şi miocardie. Potrivit directoarei spitalului, afecţiunile copilului ar fi fost descoperite, dacă vreunul dintre medici ar fi catadicsit să-l asculte cu stetoscopul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL