USR: ”Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani autostrada Comarnic-Brașov”

Monday, 22 July 2019, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cătălin Drulă, deputat USR, critică aspru șovăiala Guvernului Dăncilă în privința autostrăzii Comarnic-Brașov, despre care se discută de cel puțin 10 ani. Drulă i-a transmis premierului că autostrada are deja importanță națională, însă nu are o echipă de oameni competenți și cinstiți care să se ocupe de ea.

”Prostia devastatoare a Guvernului Dăncilă a mai blocat câțiva ani proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov.

La scurt timp după preluarea mandatului, dna. Dăncilă i-a trimis acasă pe experții de la Banca Mondială care începuseră munca de pregătire a proiectului de autostradă.

Dna. Dăncilă și consilierul Vâlcov n-aveau nevoie de studii geotehnice și proiectare serioasă și de o licitație bine pregătită. În numele "accelerării proiectului", au scos din mânecă (a 4-a oară în 15 ani) soluția magică a PPP-ului.

Am spus de la acea vreme că nu e nicio șansă de reușită având în vedere documentația superficială (niște fițuici pe post de caiet de sarcini) întocmită de Comisia de Prognoză, cea însărcinată să gestioneze construirea autostrăzii.

Ieri, dna. Dăncilă a anunțat abandonarea încercării de PPP marcând astfel încă niște ani pierduți pentru proiect.

Dacă ar fi lăsat proiectul cu Banca Mondială să se deruleze până la capăt astăzi ar fi fost într-un stadiu avansat și peste un an se putea lansa o licitație serioasă pe baza unei documentații bine făcute cu studii de teren reale în spate. Cu metoda Vâlcov, azi n-avem nimic.

Pentru a compensa, dna. Dăncilă a anunțat declararea autostrăzii de “importanță națională”. E greu de comentat așa ceva, dar mi-am adus aminte că prin administrația românească există această boală - clasificarea proiectelor drept strategice, de interes galactic, de importanță planetară. Recursul proștilor incapabili în fața neputinței proprii. Dacă tot nu le facem, măcar sa le declarăm.

Doamna Dăncilă, autostrada are deja importanță națională și chiar europeană (este partea din rețeaua TEN-T extinsă)!

Ce nu are este o echipă de oameni competenți și cinstiți care să se ocupe de ea. Măcar dacă nu vă băteați joc de Banca Mondială azi aveam un proiect ca lumea, așa n-avem nimic”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ