Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Urşii din România, număraţi şi relocaţi. Ideea ministrului Mediului

Tuesday, 26 September 2017, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că intenţionează să demareze un proiect pentru inventarierea urşilor din România, urmând ca parte dintre aceştia să fie trimişi, în urma discuţiilor avute cu unii ambasadori, în alte ţări.

"România nu are o inventariere clară a acestei specii (a ursului - n.r.). Avem decât vorbe în funcţie de ce ni s-a dat de la fiecare fond cinegetic. Ştim că sunt aproape 7.000 de capete, dar se pare că sunt mult mai multe. Pentru acest lucru, tot cu ajutorul banilor de la UE şi prin asociere cu Academia Română şi cu câteva instituţii şi institute de cercetare vom scrie un proiect prin care să inventariem, să cipăm, să protejăm această specie, astfel încât să nu mai fim puşi în situaţia în care ursul să mănânce omul. Am purtat discuţii la nivel de ambasade, acolo în ţările în care există posibilitatea ca aceşti urşi să fie luaţi de către anumite rezervaţii, de exemplu, pentru că nu au populaţii de urşi", a declarat, în timpul audierilor din Comisia de mediu din Senat, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ea a precizat că va fi cazul urşilor de vârstă fragedă.

"Discuţiile sunt avansate. Ţinem legătura cu ambasadele. Deja sunt câteva zone care ştim, cunoaştem că ar putea (primi urşi din România - n.r.), dar nu vreau să le spun acum, ci în momentul în care avem studiul gata, pentru că vreau ca totul să fie făcut integrat şi unitar", a mai spus ministrul Mediului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL