Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Uniunea Europeană ia măsuri în cazul atacurilor cibernetice venite din EST. Vizați sunt cetățeni ruși și entități din China și Coreea de Nord

Thursday, 30 July 2020, 20:18 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Conform Europa Liberă, sancțiunile cuprind interdicția de călătorie și înghețarea activelor. De asemenea, persoanelor și entităților din UE li se interzice să pună direct sau indirect fonduri la dispoziția celor vizați.

Unul dintre aceste atacuri a fost lansat în iunie 2017 și „a făcut ca datele să fie inaccesibile într-un număr de companii din Uniune, Europa mai largă și la nivel mondial, prin atacarea calculatoarelor cu viruși și blocarea accesului la date, ceea ce duce, printre altele, la pierderi economice importante".

În plus, șeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a declarat că blocul comunitar „va continua să promoveze puternic comportamentul responsabil în spațiul cibernetic și să solicite fiecărei țări să coopereze în favoarea păcii și stabilității internaționale, să exercite diligența cuvenită și să ia măsurile adecvate împotriva actorilor care conduc. activități cibernetice dăunătoare.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL