TRAGEDIE românească la Nisa. Mama în stare gravă, copilul rănit, tatăl de negăsit

Saturday, 16 July 2016, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Femeia de cetăţenie română, dispărută după atacul de joi, de la Nisa, şi al cărei copil minor a fost identificat sâmbătă, a fost găsită de autorităţi într-un spital din oraşul francez, fiind în stare gravă, dar stabilă, în timp ce soţul ei este dat în continuare dispărut.

Românca dată dispărută la Nisa a fost găsită într-un spital, au declarat surse MAE pentru Realitatea TV. Femeia în vârstă de 28 de ani se află în stare critică, dar stabilă, spun medicii. Soţul acesteia însă, este în continuare dat dispărut. Bărbatul nu apare nici pe lista răniţilor, nici a celor decedaţi.

Sâmbătă a fost găsit, într-un spital din Nisa, şi copilul familiei, fiind rănit, dar cu o evoluţie bună, potrivit medicilor.

Pe pagina de Facebook SOS Nisa, dedicată celor care îşi caută prietenii şi rudele dispărute în urma atacului sângeros, au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului. Printre aceste mesaje apare şi unul legat de "o familie de români care trăiesc în Austria şi care nu au mai dat nicio veste prietenilor". Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi, dacă cineva are informaţii despre familia Coman.

De asemenea, pe aceeaşi reţea de socializare a fost postată şi o fotografie a soţilor Adriana şi Cristian Coman, alături de fiul lor.

"Une famille roumaine vivant en Autriche ne donne plus de nouvelles à des ami(e)s, Adriana Coman 28 ans, cheveux noir, 1,65m et Cristian Coman, cheveux noir, 34 ans, 1,8Om. Si vous avez des informations ou vous les repérez veuillez nous contacter", se spune în mesajul dramatic care însoţeşte poza cu cei trei.

UPDATE 17:55 MAE a anunţat că minorul internat într-un spital din Nisa, despre care se bănuia că este cetăţean român, a fost identificat, el fiind rănit în atacurile de joi, dar în stare stabilă, în timp ce părinţii acestuia sunt căutaţi în continuare, existând suspiciuni ca şi ei să fi fost răniţi la Nisa.

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE.

Starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluţia fiind unul pozitiv. La faţa locului se află şi ambasadorul României în Franţa. Rămân în continuare semne de întrebare cu privire la soarta părinţilor săi. Potrivit MAE, căutările pentru cei doi continuă.

"Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze", transmite MAE.

Atentat la Nisa de Ziua Franței. Cel puțin 84 de morţi. Patru persoane au fost reţinute

MAE a anunţat sâmbătă, 16 iulie, că situaţia unei familii cu un copil minor, care s-ar fi aflat joi în timpul atacului în zona Nisa, nu este clară, ei nefiind localizaţi, existând informaţia cu privire la un copil care se află internat într-un spital pediatric din Nisa, care ar putea fi cel căutat de autorităţi.

Pe pagina de Facebook SOS Nisa au fost postate, încă de joi, imagini cu persoane care încă sunt dispărute, în urma atentatului. Printre aceste mesaje apare şi unul legat de "o familie de români care trăiesc în Austria, şi care nu au mai dat nicio veste prietenilor". Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi, dacă cineva are informaţii despre cei doi.

La comentarii, câteva persoane din România au publica mesaje în care spun că la spitalul Lenval a fost găsit copilul celor doi români, însă nu se ştie încă nimic despre cei doi părinţi.

Informaţia de pe SOS Nisa a fost preluată şi de publicaţia Daily Mail Online, care vorbeşte despre copii dispăruţi şi despre alţii aflaţi în spitale, şi care nu sunt căutaţi de nimeni.

Până în acest moment, existau informaţii cu privire la doi cetăţeni români care au fost răniţi în urma atacului comis la Nisa, soţ şi soţie, din Buzău. Soţul a fost externat.

Ziua Națională a Franței s-a încheiat tragic la Nisa. Un bărbat aflat la volanul unui camion a intrat cu acesta pe o distanță de doi kilometri în mulțimea de oameni care urmăreau în stradă focurile de artificii. Acesta a ieșit, apoi, din mașină și a tras în mulțime. Ministrul francez de Interne a confirmat, mai târziu, că atacatorul a fost ucis de către polițiști. Potrivit presei, ar fi vorba despre o persoană cu cetățenie tunisiană și franceză, în vârstă de 31 de ani, posibil locuitor al Nisei. Autoritățile vor acum să afle dacă avea sau nu complici.

Potrivit ultimului bilanţ detaliat, 202 persoane au fost rănite în atacul de la Nisa, dintre care 52 se află în stare gravă, iar 25 de persoane se află la reanimare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL