Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tehnologia de tratare a materialelor textile anti-COVID, disponibilă și la noi în țară

Tuesday, 04 August 2020, 08:45 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

O tehnologie de tratare a materialelor textile dezvoltată în Elveția în urmă cu cinci ani și-a găsit utilitate. Soluția ucide virusurile care intră în contact cu materialul textil, inclusiv noul coronavirus, iar "zidul de protecție" rămâne activ și după spălarea materialelor.

În România, firma acreditată este în Sibiu, iar manegerul ei a încercat să atragă atenția autorităților cu privire la tehnologia care ar reduce costurile cu echipamentele din spitale. Ba chiar a oferit gratuit serviciul pentru firmele care aprovizionează spitalul din orașul lor cu echipamente. Nimeni nu l-a băgat în seamă însă.

În urmă cu cinci ani, când au lansat inovația pe piață, produsul nu și-a găsit cumpărători, însă în contextul pandemiei, interesul a crescut. Practic, soluția de tratare ucide orice virus cu înveliș lipidic, așa cum este și coronavirusul, iar anul acesta au făcut noi teste pentru a dovedi eficiența și în combaterea COVID-19.

Firma nu duce lipsă de clienți, doar că niciunul nu este de la noi din țară.

Potrivit distribuitorului român, tehnologia poate fi aplicată pe orice fel de material textil, de la fibră nețesută pentru echipamente medicale la îmbrăcăminte, și rezistă la cel puțin 30 de spălări la 60 de grade. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL