Studenții protestează! ”Gratuitatea la CFR a fost doar un cadou electoral nefast”

Thursday, 18 July 2019, 18:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

”Studenții nu sunt de acord cu eliminarea/restrângerea gratuității pe CFR de către același partid, care în primul rând le-a și acordat-o, demonstrând prin aceasta că a fost doar un cadou electoral nefast”, se arată într-un eveniment promovat pe Facebook.

Unul dintre organizatori, Vlad Chelu, spune că va încerca, alături de Liviu Petrina, președinte executiv al PCG, să finalizeze demersurile pentru organizarea protestului.

Manifestarea va avea loc în ziua de duminică, 21 iulie, între orele 18.00-20.00, în Piața Universității, la fântâna de la Arhitectură. Conform organizatorilor, protestul este autorizat.

Studenții consideră că gratuitatea la transportul feroviar intern acordată studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență la instituțiile de învățământ superior acreditate a reprezentat una dintre cele mai bune inițiative puse în aplicare care au facilitat incluziunea socială a studenților.

Implementarea acestei prevederi a avut un impact benefic asupra studenților proveniți din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic, încurajându-se astfel echitatea din domeniul învățământului.

De asemenea, s-au observat rezultate însemnate asupra programelor și proiectelor ce încurajează schimburile de experiență, creșterea numărului de studenți participanți la congrese, întreceri sportive și activități culturale care se desfășoară în orașe diferite și necesită deplasarea cu transportul feroviar a studenților.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri