Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Discuții despre o şpagă de jumătate de milion de euro în biroul ministrului Răzvan Cuc

Monday, 22 July 2019, 11:40 Sursă: REALITATEA.NET

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a discutat în biroul său despre o șpagă de 500.000 de euro, conform unei înregistrări prezentate de jurnalistul B1 TV Silviu Mănăstire, în emisiunea "Dosar de politician".

Potrivit sursei citate, în aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Călători la acea vreme, a fost chemat de ministrul Răzvan Cuc la el în birou. Szentes îi spune lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care trebuia să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, implicat în mai multe scandaluri, cu probleme de integritate și un apropiat de Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica. Răzvan Cuc îi răspunde că nu are ce face, pentru că decizia fusese deja luată, și poate doar să-i ofere alte funcții. Szentes îi mai spune ministrului că i s-a oferit șpagă 500.000 de euro să rezolve o licitație și dacă nu ia banii, o să se dea niște bani cuiva numai să se rezolve problema.

Răspunsul lui Răzvan Cuc:

„Mai era o a treia persoană în birou. El s-a cerut să vină la mine, pentru că Consiliul de Administraţie voia să-l schimbe din funcţie. Când am venit în minister, am găsit nişte nereguli la CFR, după un control. I-am spus că ar fi bine să se concentreze pe reparaţia de vagoane, nu pe cumpărarea de tablete. Am spus că nu e vocea mea? Szentes nu a fost schimbat în mandatul meu, ci în timpul unui alt ministru, de către Consiliul de Administraţie. O să-i fac o plângere penală domnului Szentes. Eu i-am spus că nu eu iau decizia, ci Consiliul de Administraţie. Modul ăsta de a pune presiune... În mai multe certuri a făcut afirmaţii legate de aceste înregistrări, când voia să se întoarcă la CFR. E foarte bine că au apărut aceste înregistrări, ca să clarificăm lucrurile. L-am auzit când spune chiar el că vreau să fac multe lucruri şi că sunt curat”, a declarat Răzvan Cuc, pentru B1 TV.

Întrebat de ce nu s-a dus la DNA, de vreme ce a auzit chiar în biroul său despre şpăgi de 500.000 de euro, ministrul a răspuns: „De ce să mă duc la DNA a venit cineva să-mi dea ceva? De ce nu s-a dus domul Szentes?”, a afirmat Răzvan Cuc.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL