Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație DRAMATICĂ la Sibiu! Secția de Neurologie a SJU, închisă din cauza COVID

Thursday, 12 November 2020, 08:44 Sursă: Realitatea.net

Decizia de a închide Secţia de Neurologie a SJU din Sibiu a fost luată după ce aici au fost confirmate 33 de cazuri de coronavirus. Vorbim despre 21 de angajaţi şi 12 pacienţi care au primit rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Drept urmare acestei decizii, urgenţele neurologice vor fi preluate de Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, iar pacienţii vor fi internaţi la Spitalul Militar de Urgenţă.

Situația din oraș nu este deloc roză. Din contră, municipiul Sibiu se află tot mai aproape de carantină, și ca urmare a ratei record einfectare de 11,18/1000 de locuitori.

Ca dovadă a situației la limită în care se află orașul, morga din Sibiu nu mai face față numărului mare de decese provocate de COVID-19, astfel că autoritățile au decis să amplaseze un container lângă instituție în condițiile în care aceasta are o capacitate de doar 12 locuri. În acest container se va gestiona situația cazurilor pacienților decedați, infectați cu SARS-CoV-2.

Nici județul nu stă mai bine. Acesta se află într-o situație dramatică în ceea ce privește numărul ridicat de infecții cu coronavirus. La raportarea de ieri, acesta a depășit pragul psihologic de 7/1000 de locuitori.

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL