Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație alarmantă în Franța: 81 de școli închise. Cazuri de COVID-19 în zece universități

Thursday, 17 September 2020, 08:44 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, puţin peste 2.100 de clase au fost închise, ceea ce reprezintă aproximativ 0,13% din totalul școlilor franceze.


Oficialul apreciază că cifrele"sunt încă foarte mici" dacă luăm în calcul cele 60.000 de şcoli din ţară. "Este un început bun de an şcolar (...), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară", a afirmat ministrul Educației, precizând că au fost depistate aproximativ 1.200 de noi cazuri noi de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută, regula fiind de a închide o clasă în cazul în care există trei cazuri de infecție cu coronavirus.

La rândul saău, ministrul Învăţământului Superior, Cercetării şi Inovaţiei, Frederique Vidal, a anunţat existența unor cazuri de COVID-19, "majoritatea asociate unor adunări private" (petreceri studenţeşti) în circa zece unităţi universitare".

La Facultatea de Medicină din Montpellier (sud-est), o parte din cursuri au fost suspendate marţi pentru două săptămâni după ce aproximativ şaizeci de studenţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, după o petrecere.

La Universitatea din Rennes 1 (vest) au fost confirmate 43 de cazuri de COVID-19 în rândul studenţilor la medicină, farmacie şi stomatologie şi s-a decis testarea altor cinci sute de studenţi în această săptămână. De asemenea, universitatea a suspendat cursurile cu prezenţă fizică timp de şapte zile pentru studenţii din "al doilea şi al treilea an", care sunt "cel mai afectate".

În context, ministrul  a făcut apel la "angajamentul colectiv şi responsabilitatea individuală". 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL