Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ROLUL PREOȚILOR în școli, CONTESTAT

Sunday, 08 June 2014, 23:45 Sursă: REALITATEA.NET

Alexandru Toma Patrascu, presedintele ASUR, a declarat în emisiunea Realitatea spirituală că "protocolul s a facut public doar in urma proptestelor, ce are de ascuns biserica, ce are de ascuns Ministerul Educatiei?Problema fundamentala e legata de accesul netulburat ep care preotii il capata in scoli"

Reprezentanţii Bisericii spun, însă, că protocolul era necesar. Gheorghe Dogaru,preot Biserica SF Haralambie Nou il contrazice pe Patrascu: " sunt 27 de asociatii care au semnat anuntand ca acest protocol pune intr o lumina favorabila recomandarile CEDO cu Constitutia Romaniei in ceea ce priveste invatamantul religios si teologic".

In replica, presedintele ASUR, Alexandru Toma Pătraşcu taxeaza dur aceasta initiativa: "Dogaru exemplifica foarte bine aceasta imixtiune inadmisibila a bisericii in invatamantul public. Dogaru e preot, e subordonat direct al Patriarhiei si functioneaza intr-o pozitie de autoritate publica din bani publici"

Şi reprezentanţii societăţii civile sunt de părere că protocolul încheiat între Patriarhia română şi Ministerul Educaţiei este unul inspirat.

IULIAN CAPSALI, publicist, spune: "acea majoritate care vrem sa ne respectam credinta, ne bucuram ca acest protocol a fost semnat pentru ca era firesc ca in orele de religie copiii nostril sa nu invete cine stie ce bazaconii, e normal ca biserica sa stie ce se preda".

Protocolul de colaborare încheiat între Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română prevede ca profesorii de religie să predea în şcoli doar cu avizul parohului local. În plus, potrivit documentului, reprezentanţii Patriarhiei Române pot participa la inspecţiile şcolare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL