Revoltător. Cornuri cu mucegai şi mere stricate, oferite elevilor la o şcoală din Hunedoara. FOTO

Friday, 24 May 2019, 21:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Revoltată, mama copilei a publicat imaginile cu produsul oferit spre consum elevilor.

Fotografiile cu cornul plin cu mucegai au stârnit un val de reacţii negative. Mai mult, o altă mămică a afirmat că elevilor li s-ar fi oferit şi mere stricate, stafidite. „Astăzi la Colegiul Tehnic Matei Corvin, programul „cornul, laptele și fructul”!”, a scris, pe Facebook, mama fetiţei care a publicat şi imagini cu cornul mucegăit. Culmea, produsul era în termenul de valabilitate. Cel puțin asta arăta pe ambalaj. Mama copilei a sesizat autoritățile, îndemându-i și pe alți părinți care s-au mai confruntat cu aceeași situație, să facă același lucru. „Eu l-aș obliga pe producător să-și hrănească toată familia cu aceste cornuri. Cu el în frunte”, a comentat cineva, la vederea fotografiilor.

Pe “fir” au intrat și inspectorii de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor DSVSA Hunedoara, sesizați, în scris, de mama fetiței. În urma unui control, s-a constatat că, într-adevăr, cornurile erau mucegăite, conducerea unității de învățământ, precum și furnizorul, fiind sancționate contravenționale.

Inspectorii DSVSA Hunedoara spun că vor face controale și în alte școli pentru a verifica starea produselor oferite copiilor în cadrul programului „Cornul și laptele”.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE