Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medic Spitalul de Arși: "Ce ne-ar ajuta niște colegi în plus. Aveam nevoie de experiența lor"

Sunday, 01 November 2015, 15:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Ce ne-ar ajuta niște colegi în plus, mai ales pe Terapie Intensivă unde am doi colegi suspendați. Din păcate, și-au oferit ajutorul, dar au interdicția de a lucra într-un spital de stat. Aveam nevoie de experiența lor, m-ar fi ajutat experiența lor și faptul că ani de zile au lucrat cu arsurile. Au interdicții din trecut...", a spus dr. Adrian Stănculea.

 

Medicul Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca: Este posibil ca numărul victimelor să se dublezeȘeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, prof. univ. dr. Ioan Lascăr a declarat, într-o ședință la Guvern, că este posibil ca numărul victimelor să se dubleze. Potrivit acestuia, într-o astfel de situație, rata de supraviețuire este de 50%, informează Realitatea TV.

"Mâine vin doi medici din Franța, somități în domeniul arsurilor", a spus prof. univ. dr. Ioan Lascăr.

Duminică, în cursul dimineții, alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv, din Capitală, au decedat. Una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, potrivit declarațiilor făcute de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

La această oră, starea a şapte dintre răniţii internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni este dramatică, aceştia având arsuri pe suprafeţe mari din corp, potrivit conducerii unităţii.

La Spitalul de Arși, 27 de persoane mai sunt internate. Dintre acestea, 14 sunt relativ stabile, trei se află în stare critică. Medicii nu au probleme cu personalul, pentru moment.

Nouă dintre cele 24 de persoane internate la Spitalul Universitar în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în stare critică, au anunţat medicii, duminică dimineaţă.

La Spitalul Militar, acum sunt doisprezece pacienţi răniţi, în urma incendiului din clubul Colectiv, din care 11 la ATI, unul fiind intubat şi cinci în stare critică, cu arsuri de căi respiratorii superioare, potrivit comandantului SMC, Florentina Ioniţă Radu. "Medicii au operat 12 ore încontinuu", a declarat aceasta.

 

Șeful Secției de Chirurgie Plastică de la S. Floreasca: "Este ca la război. Se operează simultan"

 

 


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL