Ludovic Orban, sancționat de CNCD pentru limbajul său colorat!

Thursday, 11 July 2019, 12:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderul PNL, Ludovic Orban, a primit două avertismente contravenționale de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării deoarece a folosit două expresii considerate discriminatorii

”Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele” și ”toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia și care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, acestea sunt expresiile pentru care Ludovic Orban a fost sancționat cu avertisment. 

Președintele CNCD - Asztalos Csaba a declarat pentru RFI că Ludovic Orban a luat două avertismente contravenționale. Nu a luat amenzi.

”Detalii multe nu pot să vă dau, pentru că nu am participat la ședință. Eram într-o delegație. Cele două decizii s-au adoptat cu un vot de 5-2. (…) Și alte instituții se confruntă cu astfel de acuzații: CCR, CNA. Eu cred că ar trebui să dezbatem asupra faptei, dacă e în limita libertății de exprimare sau nu. Eu sincer nu aș fi votat pentru constatare pentru că eu consider că suntem în prezența a două vorbe din popor. Aceste lucruri se folosesc, aceste exprimări. (…) 

(...) Țiganul care omoară calul se folosește în popor. Eu nu spun că este corect a se folosi. Ce vreau eu să subliniez este dacă trebuie să intervină o instituție a statului, dacă astfel de derapaje se reglează prin sancțiuni contravenționale. Eu cred că în astfel de situații reacția pozitivă într-o societate ar fi să existe opinii contrare, adică o formă de autoreglare a derapajelor de limbaj”, a declarat Asztalos Csaba.

Ludovic Orban a fost reclamat la CNCD de două femei parlamentar, de la PSD.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ