De ce ne e foame şi cum să rezistăm tentaţiei

Sunday, 17 April 2016, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Foamea „de nervi”

Apare atunci când, din cauza scăderii glicemiei, intraţi într-o stare de iritare şi nu mai gândiţi clar. Unii oameni au asemenea manifestări, devenind foarte nervoşi când le e foame.

E o problemă care ar trebui să fie controlată, deoarece poate afecta relaţiile, viaţa de familie: cercetări recente (la Ohio State University) au arătat că oamenii căsătoriţi care prezentau niveluri mai scăzute ale glucozei în sânge (glicemia) aveau şanse mai mari de a se manifesta agresiv faţă de partenerul de viaţă. 

Deşi, în asemenea, cazuri, există tendinţa de a mânca rapid ceva dulce, pentru a ridica glicemia, e mai bine să învăţaţi să recunoaşteţi problema şi să o combateţi cu ajutorul unor carbohidraţi sănătoşi (un fruct sau câţiva biscuţi neîndulciţi, din făină integrală).

Foamea care e doar în mintea ta

Nu eşti nici  obosit, nici flămând; totuşi, parcă vrei să mănânci ceva. În asemenea cazuri, încearcă să dai de rădăcina problemei. „Întreabă-te: ce vreau de la mâncare?”, spune Minh-Hai Alex, din cadrul Mindful Nutrition Seattle.

Poate că, de fapt, încerci să amâni să lucrezi la o sarcină de serviciu, sau vrei o pauză, iar a mânca te-ar face să simţi că faci totuşi ceva. Dar e preferabil să foloseşti asemenea momente pentru a te hotărî dacă într-adevăr vrei să mănânci sau vrei altceva.

Foamea „sărbătorească”

E vorba despre ocaziile speciale – o ieşire la restaurant, o masă cu familia sau prietenii – , în jurul unor alimente precum pizza, tort etc.

E un lucru bun, deoarece hrana are o capacitate excepţională de a apropia oamenii, spune Michelle May. 

Problema apare doar atunci când nu mai vezi niciun alt mod de a sărbători ceva decât cu multă mâncare.

Femeile, de pildă, pot înlocui întâlnirea cu o prietenă la bar (pentru băuturi şi aperitive, cu multe calorii) printr-o plimbare sau o tură prin magazine, sau pot sărbători o aniversare printr-o şedinţă de tratement cosmetic, care are şi ea capacitatea de a  le face să se simtă bine.

Sursa: Fox News


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri