De ce fac femeile selfie-uri sexy? Cercetătorii au aflat răspunsul

Monday, 27 August 2018, 18:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unui studiu publicat luni în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, femeile îşi fac selfie-uri în ipostaze provocatoare în medii cu o mai mare inegalitate economică, mai degrabă decât în medii unde sunt oprimate pe bază de gen.

Pentru această cercetare, oamenii de ştiinţă au analizat 68.000 de autoportrete - sau selfie-uri -în ipostaze sexy, postate pe platformele de socializare Instagram şi Twitter în 113 ţări, ţinând totodată cont de locul în care au fost făcute acestea.

Cercetătorii au descoperit că prevalenţa selfie-urilor sexy este direct corelată cu inegalitatea veniturilor, pozele fiind mai provocatoare în mediile în care veniturile sunt inegale, iar oamenii mai preocupaţi de statutul social.

"Nu am descoperit nici o asociere cu opresiunea de gen", a precizat studiul.

"Totul este despre cum femeile concurează şi de ce concurează", a declarat autoarea principală a studiului, Khandis Blake, de la Universitatea din New South Wales.

Potrivit acesteia, femeile "sunt mai predispuse să investească timp şi efort postând selfie-uri sexy în locuri unde inegalitatea economică este în creştere şi nu în locuri unde bărbaţii au mai multă putere la nivel social şi unde inegalitatea de gen este puternică".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL