Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viorica Dăncilă a găsit vinovații: cere demisia şefului Poliţiei Române şi a prefectului de Olt

Friday, 26 July 2019, 21:20 Sursă: REALITATEA.NET

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat vineri seara, la Antena 3, demisia şefului Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, şi a prefectului judeţului Olt, Silviu Neacșu (aflat în concediu) în urma crimelor cutremurătoare de la Caracal.

”E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte.

Eu cred că această decizie trebuia luată de la început. Astfel de greșeli trebuie sancționate cu fermitate pentru a nu se mai întâmpla. Președintele trebuie să ceară în CSAT o anchetă riguroasă. Și procurorul general trebuie să dea explicații.

Nu ne-am gândit la persoane înlocuitoare. Cineva care să dea dovadă de implicare pentru a nu mai avea parte de aceste situații.

Este cutremurător, dar și revoltător. Chiar dacă era un apel fals, obligația lor era să verifice, nu să aibă această atitudine. Acești oameni puteau să intervină, puteau salva o viață”, a declarat Viorica Dăncilă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL